Θεικό κωκ ταψιού!!!

Νομίζω αυτό το γλύκο το θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία όλοι μας.Προσπαθούσα και εγώ από καιρό λοιπόν να πλησιάσω την συντάγη που έτρωγα σαν παιδάκι από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου και νομίζω τα καταφερα!Το έκανα όμως σε οικογενειακή έκδοση για να είναι πιο εύκολο και γρήγορο για όλους μας.Εννοείται όμως ότι όποιος θέλει μπορεί να τα κάνει και σε ατομικά κωκάκια…


Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
3 αβγά
2 κουτ.γλυκού μπέικιν
¾ ποτηριού νερού ζάχαρη
¾ ποτηριού νερού αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ.σούπας νερό
2 βανίλιες
Για την κρέμα:
2 ποτήρια γάλα
½ ποτήρι ζάχαρη
2 κουτ.σούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ.σούπας κορν φλάουερ
1 ½ κουτ.σούπας βούτυρο
1 βανίλια
Για την επικάλυψη:
1 κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
175 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ.γλυκού μέλι
Για το σιρόπι:
1/3  φλυτζ.τσαγιού σιρόπι από γλυκό κουταλιού της αρεσκείαςμας
½ φλυτζ.τσαγιού γάλα



Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να ανοίξει αρκετά το χρώμα τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα με τα αβγά. Τέλος προσθέτουμε το νερό και τις βανίλιες και περιχύνουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη πτυσσόμενη φόρμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά τσεκάροντας πάντα με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε στην μέση.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το 1 ½ ποτήρι γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να βράσουν. Εν τω μεταξύ στο υπόλοιπο μισό ποτήρι γάλα διαλύουμε καλά το αλεύρι με το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη μέχρι να πήξει.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε και το μέλι.
Ξεκινάμε να στήνουμε το κωκ μας βάζοντας πάλι με στην πτυσσόμενη φόρμα το ένα παντεσπάνι και βρέχοντάς το ελαφρά παντού με ένα πινέλο με το μείγμα σιροπιού γάλατος. Περιχύνουμε την κρέμα, καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι και αφού το βρέξουμε και εκείνο ελαφρά με το μείγμα του σιροπιού, καλύπτουμε με την σοκολάτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και ξεφορμάρουμε. Καλή απόλαυση σε όλους!!!




Λίγα μυστικά ακόμα:
*Εάν δεν έχετε στο σπίτι κάποιο γλυκό του κουταλιού μπορείτε να αντικαταστήσετε με μέλι,απλά θα βάλετε λίγο λιγότερο από την αναγραφόμενη δόση.
**Εάν τα κάνετε ατομικά ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλευράκι ακόμα για να στέκονται με το κορνέ.
***Το μείγμα για το παντεσπάνι ίσως σας φανεί λίγο αλλα φουσκώνει πααάρα πολύ.

Σχόλια