Κοχύλια γεμιστά!!!

Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, ελαφρύ και εντυπωσιακό φαγάκι, ιδανικό για τραπέζι που "στέκεται" όμως επάξια και ως κυρίως γεύμα. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε 😉😀🍅🐚🍝


Υλικά:

300γρ κοχύλια
3-4 φρέσκες ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
2 φλιτζ.τσαγιού χυμό ντομάτας
30γρ παρμεζάνα
 ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο φρέσκο βασιλικό (1 κουτ.σούπας περίπου)
Αλάτι,πιπέρι
Για την γέμιση
250γρ κιμά ανάμεικτο
1 αβγό
400γρ ανθότυρο
150γρ μοτσαρέλα
30γρ παρμεζάνα τριμμένη
1/4 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τους χυμούς ντομάτας, τον βασιλικό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15' λεπτά περίπου. Προσοχή η σάλτσα δεν πρέπει να βγει πολύ πηχτή.
Εν τω μεταξύ σε ένα τηγανάκι βάζουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο με το σκόρδο και μόλις αρχίσει να ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και δυναμώνουμε την ένταση του ματιού. Τσιγαρίζουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να "πιεί" τελείως τα υγρά του. Το αφαιρούμε από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο, προσθέτουμε το αβγό χτυπημένο με αλατοπίπερο, τον κιμά, την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε την μισή σχεδόν σάλτσα, γεμίζουμε ένα ένα τα κοχύλια μας με την βοήθεια ενός κουταλιού και τα τοποθετούμε πάνω στην σάλτσα με την γέμιση προς τα επάνω. Μόλις γεμίσει ο πάτος του πυρέξ ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε στους 180° αέρα με αντιστάσεις για περίπου 30' λεπτά. Καλή επιτυχία και ακόμα καλύτερη απόλαυση 😜😁



Λίγα μυστικά ακόμα:

*Σε περίπτωση που το πυρέξ σας δεν τα πάρει όλα τα κοχύλια σε μία στρώση, βάλτε λίγη από την σάλτσα που κρατήσαμε (όχι όλη) επαναλάβετε από πάνω άλλη μία και μετά ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά.

Σχόλια