Κοτόπουλο "σούβλας" με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς!
Αυτό το κοτόπουλο ΠΡΈΠΕΙ να το δοκιμάσετε ΟΛΟΙΙΙ!!! Δεν υπάρχει η γεύση του πραγματικά... είναι ότι πιο νόστιμο και ζουμερό έχετε φάει πραγματικά... και η σάλτσα είναι που κάνει την διαφορά και κυριολεκτικά το απογειώνει!!! Ειλικρινά δεν έχω να πω τίποτα άλλο.... μία δοκιμή θα σας πείσει.... 😋🍗🍤🐔


Υλικά:

1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 κουτάκι μπύρας
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού πάπρικα
1 κουτ.γλυκού ρίγανη
1 κουτ.γλυκού κύμινο
1 κουτ.γλυκού πιπέρι
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Για την σάλτσα:
3-4 πιπεριές Φλωρίνης κομμενες στα τέσσερα
1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο πιστοποιημένη
1 κουτ.σούπας ξύδι
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.σούπας αλάτι


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και του κάνουμε ένα καλό μασάζ με το μείγμα μπαχαρικών να πάει παντού. Αδειάζουμε την μισή μπύρα και τοποθετούμε το κουτάκι μέσα σε ένα ταψί. Επάνω του στηρίζουμε το κοτόπουλο ολόκληρο. Γύρω γύρω στρώνουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι.

Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και ψήνουμε  στους 200° για 1 ώρα (ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ξεροψηθεί εξωτερικά). Όταν είναι έτοιμο, παίρνουμε τις ψημένες πλέον πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα ζουμάκια που έχουν βγει κατά το ψήσιμο και τα υπόλοιπα υλικά για την σάλτσα. Χτυπάμε πολύ καλά και σερβίρουμε... Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια