Παραδοσιακοί ακαταμάχητοι κολοκυθοκεφτέδες!!!


Πεντανόστιμοι, τραγανοί και αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, ιδανικοί με παγωμένη μπυρίτσα τις ζεστές μέρες αλλά και υπέροχο ορεκτικό για οποιαδήποτε στιγμή... Συνταγή της αγαπημένης μου γιαγιάς που δεν αλλάζω με τίποτα!!! Δοκιμάστε τους και θα καταλάβετε τον λόγο 😋🌞🍺🍺🍻


Υλικά:

4 μεγαλούτσικα κολοκύθια 
1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
2 αβγά χτυπημένα
3/4 κούπας τρίμματα φέτας
1/2 φλιτζ.τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κρίθινα παξιμάδια ή τριμμένη φρυγανιά (περίπου 1/2 φλιτζ. τσαγιού)
Αλεύρι για πανάρισμα
Αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 5-10' λεπτά σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στραγγίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε με τα χέρια μας και τα κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κολοκύθι και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά του και αφαιρούμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα αβγά και το τυρί. Ανακατεύουμε και πάλι και τέλος προσθέτουμε το τριμμένο παξιμάδι. Με την βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε στο αλεύρι κουταλιές και πολύ απαλά πιάνουμε με τα χέρια μας και ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε. Βγάζοντας τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι και σερβίρουμε.


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό ώστε να πλάθεται σε μπαλάκι, αλλά να στέκεται και να σχηματίζεται πάνω σε ένα κουτάλι.

**Ανάλογα με το πόσα υγρά θα βγάλει το μείγμα μας, ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερη ή και λιγότερο φρυγανιά.

Σχόλια