Κρέμα λευκής σοκολάτας στον φούρνο!!!

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος φλαν. Μίας κρέμας με πολύ πλούσια γεύση και λίγα υλικά δηλαδή που ψήνεται στον φούρνο σε μπεν μαρι. Είναι ότι πιο εύκολο και γρήγορο έχετε φτιάξει... δεν θα σας πάρει πάνω από 5' λεπτά στην κυριολεξία η παρασκευή της. Στο μόνο σημείο που πρέπει να κάνετε υπομονή είναι να παγώσει στο ψυγείο 😜😋😉🍰🍮🍫 Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγή....


Υλικά:

5 αβγά
1/2 φλιτζ.τσαγιού γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο
226γρ.λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Τρούφα λευκής σοκολάτας ή καβουρδισμένοι ξηροί καρποί για γαρνίρισμα


Εκτέλεση:


Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα πολυμίξερ και τα χτυπάμε. Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη μία μικρομεσαίου μεγέθους φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο την φόρμα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο ρίχνουμε νερό μέχρι την μέση της φόρμας. Ψήνουμε για 50' λεπτά στους 200° αέρα με αντιστάσεις. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο χωρίς να το ξεφορμάρουμε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Καλή επιτυχία 😉😊

Σχόλια