Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια και καραμελωμένες μπανάνες της Έλενας

Γνωρίζω ότι η ουσία της νηστείας είναι η εγκράτεια, όμως να που συμβαίνουν και τυχαία γεγονότα που πρέπει να έχουμε ένα γλυκό στο σπίτι μας να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας. Αυτό το γλυκό λοιπόν σας λέω προκαταβολικά ότι είναι ΘΕΪΚΌ και εκτός νηστείας και θα σας βγάλει κάτι παραπάνω από ασπροπρόσωπους...Ελαφρύ, πεντανόστιμο και προπάντων πανεύκολο! Δοκιμάστε το 😉😊😋 
Υλικά:

Για τις καραμελωμένες μπανάνες:
4 μπανάνες σε ροδέλες
3 κουτ.σούπας βούτυρο (μαργαρίνη)
3 κουτ.σούπας ζάχαρη
2 κουτ.σούπας grand Marnier
Για την βάση θα χρειαστούμε:
300 γρ digestive Παπαδοπούλου (είναι νηστίσιμα)
50 γρ φυτικο βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα σοκολάτας:
500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
400 γρ κουβερτούρα
1/2 φλ.τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 φλ.τσαγιού γάλα φουντούκιου ή αμυγδάλου
Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
200 γρ φουντούκια
100 γρ ζάχαρη


Εκτέλεση:

Στρώνουμε τις μπανάνες σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το grand Marnier και περιχύνουμε τις μπανάνες. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να καραμελώσουν και έπειτα, στρώνουμε τις μισές πάνω από την βάση.

Για την βάση ανακατεύουμε καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με το ίδιο βούτυρο και τα στρώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενο δίσκο. Ξεκινάμε την κρέμα λιώνοντας την κουβερτούρα σε μπεν Μαρί και προσθέτουμε μέσα το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο.  Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε την άχνη και μετά σιγά σιγά την σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Στρώνουμε την μισή κρέμα πάνω από τις μπανάνες επαναλαμβάνουμε με μπανάνες και κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Για να καραμελώσουμε τα φουντούκια, τα ρίχνουμε όλα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να λιώσει και να καραμελώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας που και που. Τα αδειάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τότε είναι έτοιμα να διακοσμήσουν την τούρτα μας είτε ολόκληρα, είτε θρυμματισμένα.



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Αντικαταστήστε την φυτική κρέμα γάλακτος με κανονική και απολαύστε αυτήν την τέλεια τάρτα όλο τον χρόνο!!
**Aν δεν έχετε τον χρόνο να καραμελώσετε οι ίδιοι τα φουντούκια μπορείτε να πάρετε εναλλακτικά παστέλι με φουντούκια από το σόυπερ μάρκετ ή να τα βάλετε σκέτα ελαφρώς καβουρδισμένα.

Σχόλια