Νηστίσιμα σουτζουκάκια!!!

Ένα υπέροχο φαγάκι για το κυριακάτικο τραπέζι τις ημέρες της νηστείας που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε πολλές περιστάσεις, με εγγυημένα αποτελέσματα 😊😋😘!!! 


Υλικά:

Για τους ρεβιροκεφτέδες δείτε εδώ: 
https://kouzinakikaimeraki.blogspot.com/2018/08/blog-post_12.html
Για την σάλτσα:
5-6 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1 δαφνόφυλλο
1 κουτ.γλυκού κοφτό κύμινο
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

Πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες στο σχήμα που έχουν τα κλασικά σουτζουκάκια και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

 Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά  το κρεμμύδι με το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Αφού αφήσουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα καρυκεύματα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε την μισή και την κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα και σε αυτή που έμεινε προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι και τους ρεβιθοκεφτέδες. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί και να δέσουν και σερβίρουμε βάζοντας από πάνω λίγη από την σάλτσα που κρατήσαμε προηγουμένως στην άκρη. Αυτό το κάνουμε γιατί τα ρεβίθια έχουν την ιδιότητα να απορροφούν όλη την σάλτσα και να μένουν στεγνά μέχρι να τα φάμε. Συνδυάζονται τέλεια με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή πουρέ... Καλή απόλαυση!!!!

Σχόλια