Πάστα lacta της Έλενας!!!

Υπέροχη,ανάλαφρη υπερσοκολατένια πάστα ταψιού,με μους σοκολάτας και την αγαπημένη μας σε όλους Lacta και στις τρεις στρώσεις της!!!!Δοκιμάστε την όλοιιι 😋🍫🍫🍫🍰😘


Υλικά:

Για το παντεσπάνι
70 γρ βούτυρο
220 γρ ζάχαρη
35 γρ κακάο
125 γρ βραστό νερό
125 γρ αλεύρι
1 κοφτό κουτ.γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό
1 βανίλια
130 ml ξυνόγαλο ή γιαούρτι
50 γρ lacta ψιλοκομμένη
Για την κρέμα
1 συσκευασία τυρί κρέμα
2 φακ.κρέμα στιγμής βανίλια
3 κούπες γάλα
200γρ lacta
3 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
Για την γκανάζ
 200 γρ σοκολάτα lacta
100γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ.γλυκού γλυκόζη ή μέλι
Για το βρέξιμο του παντεσπανιού:
1 1/2 σφηνάκι baileys
1 1/2 σφηνάκι συμπυκνωμένο γάλα


Eκτέλεση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κακάο και το βραστό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Εν τω μεταξύ στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό, για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το κακάο-νερό στον κάδο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το ξυνόγαλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και το αλάτι και ξαναανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 35x26 εκ. βουτυρωμένο, προσθέτουμε τα κομματάκια lacta και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να δούμε ότι το μαχαίρι βγαίνει στεγνό.
 Για την κρέμα λιώνουμε την lacta σε μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη.  Χτυπάμε τις κρέμες με το γάλα και ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια και την άχνη. Προσθέτουμε την λιωμένη lacta και χτυπάμε πολύ καλά να δέσει.
Για την γκανάζ λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν-μαρι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη και ξαναανακατεύουμε. Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι το βρέχουμε ελαφρά (με το μείγμα Bailey's-γάλα που προηγουμένως απλά το έχουμε ανακατέψει), από πάνω στρώνουμε την κρέμα, και πάνω σε αυτήν την γκανάζ. Καλή επιτυχία!!!!



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Το μείγμα που έχουμε για να βρέξουμε το παντεσπάνι συνήθως δεν το "παίρνει" όλο...θα βάλετε τόσο με το πινέλο ώστε να φαίνεται όλη η επιφάνεια βρεγμένη...οχι παραπάνω.
**Πριν ρίξουμε την γκαναζ πάνω στην κρέμα,καλό είναι να τοποθετήσουμε το γλυκό  στο ψυγείο για καμιά ώρα να σφίξει η κρέμα.
***Το γλυκό αυτό βγάζει περίπου 16 μεγάλες πάστες.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου