Βασική συνταγή για κρέπες!

Έχω κάνει και έχω και αν έχω κάνει πειραματισμούς σε κρέπες μέχρι να πετύχω αποτέλεσμα που να μου αρέσει. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας την ιδανική κατά την γνώμη μου, βασική συνταγή για κρέπες… είτε αλμυρές είτε γλυκιές, που ανακάλυψα από την "Τρελοκουζίνια της Βασούλας" και είναι ότι καλύτερο έχετε φάει ποτέ....και από άποψη γεύσης, αλλά και από άποψη υφής! Πάμε να την δούμε λοιπόν…


Υλικά (για περίπου 20-25 κρέπες):

2 φλιτζ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζ.τσαγιού γάλα
4 αβγά
4 γεμάτες κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο
2 καπάκια κονιάκ
4 κουτ.σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
2 βανίλιες (εάν τις κάνετε μόνο γλυκές )


Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη, χτυπάμε τα αβγά ,προσθέτουμε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ιδανικά, περνάμε από μία σίτα τον χυλό για να έχουμε ένα απόλυτα λείο χυλό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 30' να "ξεκουραστεί". Στη συνέχεια παίρνουμε ένα πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να κάψει. Σηκώνουμε με το χέρι μας το τηγάνι, ρίχνουμε στο κέντρο του μία μικρή ποσότητα από τον χυλό (εγώ χρησιμοποίησα ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ αλλά παίζει ρόλο και το μέγεθος του τηγανιού σας) και με πολύ γρήγορες κινήσεις κινούμε κυκλικά το τηγάνι ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα ο χυλός.

 Μόλις δούμε ότι αρχίσει να ξεκολλάει και να παίρνει χρώμα περιμετρικά ,με την βοήθεια μίας σπάτουλας την αναποδογυρίζουμε και περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα να ψηθεί και από την άλλη. Αυτό ήταν… απολαμβάνουμε με όποια γέμιση τραβάει η όρεξή μας! Καλή επιτυχία


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Εάν το τηγάνι σας δεν είναι πολύ καλό, μπορείτε να βάζετε ελάχιστη ποσότητα από λιωμένο βούτυρο (χρησιμοποιώντας ένα πινέλο) για να μην κολλάνε οι κρέπες σας. 
**Ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο γάλα ακόμα στον χυλό σας εάν δείτε ότι δεν κυλάει με ευκολία στο τηγάνι σας.

Σχόλια

  1. Σίγουρα βγαίνουν τόσες κρέπες με αυτά τα υλικά; Το τηγάνι σου τι περίμετρο έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας,ναι σίγουρα...το τηγάνι που χρησιμοποίησα έχει 25 εκατοστά διάμετρο :-)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου