Πανεύκολη τριώροφη τούρτα γενεθλίων!!!

 Και ναιιι... όπως καταλάβατε το αγοράκι μου είχε τα γενέθλιά του και είχα που σκεφτόμουν για βδομάδες τι θα του φτιάξω... το μόνο σίγουρο ήταν ότι το θέμα του πάρτι μας θα ήταν ο Μίκυ Μάους γιατί τον λατρεύει... άρα και η τούρτα λοιπόν! Στην αρχή σκέφτηκα να κάνω ζαχαρόπαστα που είχα ξανακάνει κάποια στιγμή στο παρελθόν με όντως πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα... όμως αυτό που είχα παρατηρήσει τότε ήταν ότι κανένας δεν την έτρωγε  (μαζί τους και εγώ... δεν μου αρέσει καθόλου η συνολική ,βαριά γεύση που δίνει στην τούρτα) και έτσι αποφάσισα να κάνω κάτι λιγότερο εντυπωσιακό μεν πολύ πιο νόστιμο και εύκολο στην πράξη δε! Η τούρτα μας λοιπόν αποτελείται από τρεις βάσεις κορμού σοκολάτας που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι... με γεμιστά μπισκότα με γεύση φράουλας και γλάσο λευκής σοκολάτας από πάνω που χρωμάτισα με χρώματα ζαχαροπλαστικής και διακόσμησα την τούρτα μου. Η δόση αυτή βγάζει περίπου 30 κομμάτια και χρειάστηκα 4 δόσεις από την συνταγή του κορμού μου. Μπορεί σαν διαδικασία να έχει μεγάααλες φάσεις αναμονής αλλά στην ουσία είναι μία πολύ εύκολη τούρτα που αν οργανώσετε εξαρχής σωστά τον χρόνο σας, θα σας φανεί παιχνιδάκι 😉 Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν την συνταγή... 😋🎂🍰🍫🐭🐹


Υλικά:

Για τον κορμό
10 πακέτα μπισκότα γεμιστά της αρεσκείας σας (εγω έβαλα φράουλα)
4 πλάκες βούτυρο φυτικό
4 ζαχαρούχα γάλατα
16 κουτ.σούπας κακάο
Για την επικάλυψη
700γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
460γρ κρέμα γάλακτος
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (εγώ χρησιμοποίησα κόκκινο, κίτρινο και μαύρο)


Εκτέλεση:

Τοποθετούμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να κάψει και την περιχύνουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε δύο λεπτά να λιώσει και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί (καλό είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιήσουμε αβγοδάρτη γιατί δημιουργείται αφρός και θα μας χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα). Μοιράζουμε την γκανάζ μας σε τέσσερα μπολ που έχουν καπάκι και την χρωματίζουμε.

 Κλείνουμε το καπάκι και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 26 περίπου ώρες (ναι καλά διαβάσατε! Στην αρχή θα σας φανεί πολύ ρευστή η γκανάζ αλλά σε καμία περίπτωση μην την βιάσετε βάζοντάς την στο ψυγείο γιατί θα σφίξει απότομα και δεν θα μπορείτε να την δουλέψετε... Υπομονή λοιπόν... )Όταν  περάσει το αναμενόμενο διάστημα ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον κορμό μας. Θα χρειαστούμε 2 τσέρκια, ένα 20εκ. ,ένα 15εκ.  και ένα μπολάκι του παγωτού για το κεφάλι του Μίκυ που θα το έχουμε ντύσει με μεμβράνη τροφίμων. Κόβουμε προσεκτικά τα μπισκότα μας στα τέσσερα και τα βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη.

 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα. Αφήνουμε λίγο να χλιάνει και τοποθετούμε στα τσέρκια μας. Βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες να παγώσει καλά.
Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε στο καθένα το αντίστοιχο γλάσο. Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει το γλάσο και με ένα κορνέ με πολυυυ λεπτή μύτη κάνουμε τα σχέδια (παπιγιόν, τιράντες, όνομα και ότι άλλο θέλουμε). Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο και τέλος συναρμολογούμε με πολύ προσοχή τον ένα τουρτοκορμό πάνω στον άλλο. Καλή επιτυχία!!!



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Για τα αφτιά και τα παπούτσια του Μίκυ χρησιμοποίησα γεμιστά μπισκότα σε μεγαλύτερη διάμετρο όμως από αυτά της γέμισης που απλά προηγουμένως τα είχα βουτήξει μέσα στο χρώμα-γκανάζ.
**Το πιο πιθανό είναι να σας περισσέψει αρκετή από την γκανάζ αλλά κατά την γνώμη μου ,καλό είναι να είναι "πλούσια" για να σας διευκολύνει στο "στρώσιμο" και ότι περισσέψει το χρησιμοποιείτε σε άλλη συνταγή (γλασάροντας κέικ, γεμίζοντας ντόνατς( βλέπε συνταγή )ή ότι άλλο φανταστείτε).

Σχόλια