Θεϊκές κοτοπουκιές σαν του εμπορίου…!!!

Μετά από πολλούς πειραματισμούς για να καταλήξω σε αυτό το αποτέλεσμα... σας δίνω την πιο νόστιμη και προπάντων υγιεινή συνταγή για κοτομπουκιές... σαν αυτές της γνωστής εταιρίας που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι που όμως θα ξέρετε τι έχουν μέσα και θα τις απολαμβάνετε άφοβα!!!


Υλικά:

500γρ κιμά κοτόπουλο
1 κούπα βρώμη αλεσμένη
1 αβγό
1/3 ποτήρι νερό
1/3 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
2 κουτ.γλυκού καπνιστή πάπρικα
200γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι,πιπέρι
Για το πανάρισμα:
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 αβγό


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις κοτομπουκιές και ζυμώνουμε πολύ καλά. Στρώνουμε σε ένα ταψί μεσαίου προς μικρού μεγέθους μεμβράνη τροφίμων και απλώνουμε τον κιμά, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα. Το πάχος τους δεν πρέπει να ξεπερνάει το μισό εκατοστό. Κόβουμε τις κοτομπουκιές στο σχήμα που θέλουμε και ξεκινάμε να τις πανάρουμε. Πρώτα τις βουτάμε στο αλεύρι, στην συνέχεια στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200° αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα:
*Φυσικά μπορείτε και να τις τηγανίσετε αντί να τα ψήσετε, αλλά πιστέψτε με γευστικά δεν έχουν καμία διαφορά και στο φούρνο είναι πολύ πολύ πιο υγιεινές…
** Επίσης μπορείτε να τα κάνετε ατομικά σνίτσελ αλλάζοντας μόνο το μέγεθος 😉
*** Ταιριάζει υπέροχα με την παρακάτω σως : 1/2 φλιτζάνι τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι,3 κουτ.σούπας μαγιονέζα,2 κουτ.σούπας μουστάρδα,1 κουτ.σούπας κέτσαπ και τα ανακάτεψα πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

Σχόλια