Πεντανόστιμα, αφράτα, μαμαδίστικα κεφτεδάκια!!!

Πείτε έναν άνθρωπο που δεν λατρεύει τα κεφτεδάκια... ΚΑΝΕΝΑΣ! Πόσο μάλλον εάν αυτά μας θυμίζουν της μαμάς μας... σας δίνω λοιπόν και εγώ την συνταγή για τα πιο νόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια που έχετε φάει... όπως τα έμαθα από την μαμά μου... και εκείνη από την δική της μαμά και πάει λέγοντας... 😅😋😜😉

Υλικά:

500γρ.κιμάς της αρεσκείας σας
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένα σε νερό
1 αβγό
1 σφηνάκι ξύδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Χυμό από μία ντομάτα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:


Ξεκινώντας την παρασκευή της συνταγής μας, θα σας πω ότι ένα πολύ σημαντικό μυστικό είναι να βάζουμε ένα ένα υλικό και να το ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά πριν προσθέσουμε το επόμενο. Έτσι λοιπόν ξεκινάμε βάζοντας τον κιμά μας σε μία λεκάνη και  προσθέτοντας τα λαχανικά μας. Αφού τα ζυμώσουμε καλά, προσθέτουμε το αβγό, στην συνέχεια το ψωμί και συνεχίζουμε διαδοχικά μέχρι να βάλουμε όλα τα υλικά μας. Αφού τελειώσουμε με το ζύμωμα, σκεπάζουμε το μπολ μας και το τοποθετούμε τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο για να "δέσουν" τα υλικά μας. Τότε είμαστε έτοιμοι να τα πλάσουμε σε μικρά μπαλάκια, να τα αλευρώσουμε και να τα τηγανίσουμε ή να τα ψήσουμε. Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια