Cheesecake!!!

Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι και το cheesecake... όπως καταλαβαίνετε λοιπόν το έχω φτιάξει παααρα πολλές φορές και σε διάφορες εκδοχές και συνταγές. Φυσικά και  το τρώγαμε ευχάριστα (καθότι γλυκατζήδες στην οικογένεια 😅😜😬), πάντα όμως έβρισκα κάτι να με "χαλάει"... άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο.... Μπορώ να πω πλέον λοιπόν... πως βρήκα αυτή την συνταγή που δεν μπορώ να πω τίποτα... είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! Φτιάξτε την και θα με καταλάβετε 😉😊😋


Υλικά:

Για την βάση
250 γρ μπισκότα πτι μπερ ή digestive
120 γρ βούτυρο λιωμένο
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
Για την κρέμα :
400γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 βαζάκι περίπου γλυκό κουταλιού βύσσινο


Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε το βούτυρο και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Το πατάμε καλά να ισιώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και  αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει η κρέμα και ρίχνουμε από πάνω ότι μας αρέσει... γλυκό του κουταλιού (στραγγισμένο πολύ καλά από το πολύ σιρόπι), μαρμελάδα (αραιωμένη με ελάχιστο νεράκι), κομπόστα (που την έχουμε "δέσει" με ελάχιστο κορν φλαουερ), πραλίνα σοκολάτας.... πραγματικά οι επιλογές είναι άπειρες! Εγώ στην συγκεκριμένη συνταγή έχω βάλει γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Καλή επιτυχία!!!


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε γλυκό του κουταλιού προσέχουμε να μην έχει καθόλου σιρόπι για να μην μπει στην κρέμα μας και την νερουλιάσει… το βάζουμε κάθε φορά που σερβίρουμε ένα κομμάτι.

**Φυσικά Μπορούμε αντί να χρησιμοποιήσουμε αποσπώμενη φόρμα να βάλουμε το γλυκό μας σε ατομικά ποτηράκια. Σε αυτή την περίπτωση εγώ, για το μέγεθος ποτηριού που βλέπετε στην φωτογραφία, χρησιμοποίησα 3 κουτ.σούπας από το μείγμα μπισκότου,5 κουτ.σούπας κρέμα και 2 κουτ.σούπας γλυκό βύσσινο (βέβαια αυτό επηρεάζεται καθαρά από το μέγεθος του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσετε).

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου