Αλμυρά muffins με κίτρινη κολοκύθα!!!
Πραγματικά αυτά τα κεκάκια πρέπει να τα δοκιμάσετε ΟΛΟΙ!!! Είναι ιδανικά για κολατσιό των παιδιών σας και μάλιστα με τόσα νόστιμα και υγιεινά υλικά. Σας εγγυώμαι ότι θα τα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι γιατί η γεύση τους θυμίζει ΠΙΤΣΑ!!! Βγαίνουν πάαρα πολλά κομμάτια (σχεδόν 48) και φυσικά μπορείτε να αποθηκεύσετε κάποια από αυτά σε σακούλες τροφίμων στην κατάψυξη και να παίρνουν τα παιδιά σας στο σχολείο για πολυυυ καιροό…Νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω…μία δοκιμή θα σας πείσει!

Υλικά:

350 γρ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
450-470 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 κ.γλ. μπέικιν
5 αυγά
200 γρ. κασέρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
300 γρ. φέτα τριμμένη με τα χέρια
1 κούπα γάλα
1 γιαούρτι  στραγγιστό
200 γρ. κοτόπουλο που μας περίσσεψε ψιλοκομμένο με 1 κουτ.γλυκού καπνιστή πάπρικα (εναλλακτικα μπορείτε να βάλετε γαλοπούλα καπνιστή)
1 πιπεριά Φλωρίνης σε πολύ μικρά κυβάκια
140 γρ. βούτυρο λιωμένο
1  φλ.τσαγιού ντοματίνια κομμένα κατά μήκος ή ροδέλες ντομάτας κομμένη στα τέσσερα



Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε την κολοκύθα, την πιπεριά, το κασέρι, την φέτα, την το κοτόπουλο με την πάπρικα και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, το γιαούρτι, το βούτυρο και τα αυγά να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με την κολοκύθα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά -σιγά το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να έχουμε μία αρκετά πηχτή ζύμη (όχι δηλαδή σαν του κλασικού κέικ… πρέπει να μπορεί η ζύμη μας να στέκεται σε ένα κουτάλι… τότε σταματάμε να προσθέτουμε άλλο αλεύρι). Βουτυρώνουμε πολύ καλά τις θήκες για τα muffins (εκτός εάν έχετε σιλικόνης οπότε δεν χρειάζεται καθόλου) και με ένα κουτάλι στις γεμίζεται μέχρι επάνω. Τοποθετούμε λίγα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους200 βαθμούς αντιστάσεις ,για περίπου 30 λεπτά και ελέγχοντας πάντα με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Καλή επιτυχία!!!



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Μπορείτε φυσικά να τα φτιάξετε και σε φόρμα του κέικ (λογικά θα χρειαστείτε δύο φόρμες)… σε αυτή την περίπτωση θα διπλασιάσετε τον χρόνο ψησίματος.
**Εάν δεν σας φτάνει η κίτρινη κολοκύθα μπορείτε να συμπληρώσετε το υπόλοιπο με τριμμένο καρότο ή ακόμα και να την αντικαταστήσετε τελείως.

Σχόλια