Μοσχαράκι με κονιάκ και πορτοκάλι!!!


Ένα φαγητό που αν το φτιάξετε μία φορά, αποκλείεται να μην το φτιάχνεται συνέχεια… είτε στο Κυριακάτικο τραπέζι σας είτε σε οποιαδήποτε επίσημη περίσταση. Δεν υπάρχει φορά που να το έχω σερβίρει και να μην μου έχουν ζητήσει την συνταγή… απλό στην παρασκευή του αλλά τόσο ξεχωριστό και φίνο στην γεύση του που ξετρελάνει από τον πιο απλό, παραδοσιακό ουρανίσκο μέχρι τον πιο γκουρμέ…


Υλικά:

1 κιλό μοσχαράκι της επιλογής σας σε κυβάκια (εγώ προτιμώ συνήθως την σπαλομύτα, αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο του καθενός)
400γρ μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
¼ της κούπας χυμό λεμονιού
¼ της κούπας κονιάκ
1 κουτ.σούπας περίπου κορν φλάουερ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας βούτυρο
1 ½ κούπα ρύζι για πιλάφι


Εκτέλεση:


Σε μία κατσαρόλα (εάν έχετε χύτρα ακόμα καλύτερα από άποψη χρόνου) τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι στο ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το πορτοκάλι, το κονιάκ, το λεμόνι και μπόλικο νερό (περίπου 6-8 ποτήρια νερού). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να ‘’λιώνει’’ (εάν χρησιμοποιήσετε χύτρα βράστε σύμφωνα με τους χρόνους βρασμού της χύτρας σας στο μοσχάρι). Αφαιρούμε 4 κούπες από τον ζωμό που έβρασε το κρέας και τις βάζουμε σε μία μικρότερη κατσαρόλα. Μόλις ξεκινήσει να βράζει, αλατίζουμε τον ζωμό και προσθέτουμε το ρύζι, βράζοντάς το σύμφωνα με το χρόνο βρασμού της συσκευασίας του. Αφαιρούμε το κρέας με τον ζωμό από την κατσαρόλα και στην ίδια κατσαρόλα (χωρίς να την πλύνουμε) ρίχνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Στο μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουερ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ‘’δέσει’’ η σάλτσα.  Σερβίρουμε με το ρύζι μας και απολαμβάνουμε… Καλή επιτυχία!!!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου