Ψάρια ΣΑΝ τηγανιτά στον φούρνο!!!

Και ποιος δεν λατρεύει τα τραγανά, ζεστά τηγανιτά ψαράκια με μπόλικο λεμονάκι και σαλατούλα... αλλά πείτε αλήθεια... όλοι σκεφτόμαστε ότι θα μυρίσει όλο το σπίτι "τηγανίλα" ,ότι θα πρέπει να στεκόμαστε πάνω από το τηγάνι πόση ώρα να τα γυρίζουμε ένα ένα και φυσικά την υγεία μας! Δεν είναι και ότι καλύτερο να καταναλώνουμε συχνά τηγανιτά... σας έχω λοιπόν τον τρόπο για απίστευτα τραγανά και νόστιμα ψάρια ΣΑΝ τηγανιτά, που γίνονται όμως στον φούρνο... χωρίς να χρειάζεται να είσαστε "από πάνω", χωρίς να χρειάζεται να τα γυρίσετε (μιας και ψήνονται ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές), χωρίς να μυρίσει το σπίτι σας και προπάντων ΥΓΙΕΙΝΆ!!! Πάμε λοιπόν να δούμε τον απλούστατο αυτόν τρόπο... 😉😋🐠🐟 !!!


Υλικά:

Ψάρια για τηγάνι
Αλεύρι για πανάρισμα
Αλάτι,ρίγανη
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Αντικολλητικό χαρτί ψησίματος


Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε, πλένουμε και καρυκεύουμε τα ψάρια μας. Τα αφήνουμε μισή ώρα να μαριναριστούν και τα αλευρώνουμε, τινάζοντάς τα ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι. Στρώνουμε σε μία λαμαρίνα ή ένα ρηχό ταψί το αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και στρώνουμε τα ψάρια αφήνοντας ένα δάχτυλο περίπου κενό μεταξύ τους ώστε να τραγανίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και από πάνω και ψήνουμε στους 200° αέρα με γκριλ ή αέρα με αντιστάσεις για περίπου 15'-20' λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία!

Σχόλια