Κουνουπίδι καπαμά με ελιές!!!

Ένα παραδοσιακό φαγάκι του τόπου μου (Κορινθία)... πολύ πολύ νόστιμο που μας δίνει την ευκαιρία να γευτούμε και να απολαύσουμε το κουνούπι και με άλλον τρόπο πέραν της νερόβραστης σαλάτας (που διόλου βέβαια δεν περιφρονούμε), με την μορφή κυρίως λαδερού φαγητού... μοναδική δική μου παρέμβαση οι ελίτσες που κατά την γνώμη μου το απογειώνουν! Τολμήστε το... 😉😋😃


Υλικά:

1 μεγάλο κουνούπι κομμένο σε φουντίτσες
2 καρότα σε ροδέλες
2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1 δαφνόφυλλο
1/2 ξυλάκι κανέλας
2 μπαχάρια
1 σφηνάκι ξύδι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές χωρίς κουκούτσι
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:


Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε και το κουνουπίδι . Εξακολουθούμε να σοτάρουμε για να γυαλίσει και το κουνούπι και σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε τα αρωματικά, την ντομάτα ,νερό, το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας να βράσει το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά. Ένα τέταρτο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε και τις ελιές, δυναμώνουμε ελαφρώς την φωτιά και χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας. Προσοχή... έχουμε το νου μας να μην μας παραβράσει το κουνούπιδι και διαλύεται και σε καμία περίπτωση δεν ανακατεύουμε το φαγητό μας γιατί θα λιώσει... απλά κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα μας.Αυτό ήταν... σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με ζεστό ψωμάκι και ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας 😉... Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια