Μαμαδίστικη ψαρόσουπα της Έλενας!!!

Υπέροχη, πεντανόστιμη, χυλωμένη και έξτρα δυναμωτική ψαρόσουπα για όλη την οικογένεια. Ένα απλό φαγάκι που φτιάχνουμε όλοι λίγο πολύ στο σπίτι μας... μόνο που σήμερα θα σας παρουσιάσω εγώ τον δικό μου, μαμαδίστικο τρόπο ...😋😁🐠🐟🍲🍴


Υλικά:

2-3 κοκκινόψαρα (ή οποιοδήποτε ψάρι για σούπα προτιμάτε ...ακόμα και ανάμεικτα ψάρια)
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 καρότα (τα 2 σε μικρά κυβάκια ή ροδέλες και το 1 ολόκληρο)
2-3 πατάτες (οι 2 κομμένες σε μικρά κυβάκια και η άλλη ολόκληρη)
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο σέλινο
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο
Οποιοδήποτε ζυμαρικό για σούπα προτιμάτε εσείς (κριθαράκι, αστράκι, ρύζι, τραχανά ή ότι άλλο θέλετε)
Νερό


Εκτέλεση:

Αρχικά να σας πω, πως οι τρόποι είναι δύο... διαλέγετε τι σας εξυπηρετεί περισσότερο και πράττεται...
1ος τρόπος: θα φλιτάρετε το ψάρι εξαρχής και θα κρατήσετε τα κόκαλα μέσα σε ένα τούλι δεμένα καλά ώστε να βράζουν παράλληλα με την σούπα μας για να δώσουν γεύση και πολύτιμα συστατικά Μέσα στην σούπα θα έχετε ρίξει όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και τα ζυμαρικά. Μόλις δούμε ότι έχουν βράσει τα ολόκληρα λαχανικά, τα μεταφέρουμε σε ένα πολυμίξερ και τα πολτοποιούμε τελείως μαζί με τον χυμό λεμονιού και ενδεχομένως λίγο από τον ζωμό. Τότε τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας (Ποσότητα ανάλογη με το νερό που θα έχετε βάλει εξαρχής... εμένα συνήθως μου "παίρνει" 7-8 κουτ.σούπας). Αφήνουμε να βράσουν και τα ζυμαρικά και σερβίρουμε... Σε αυτή την περίπτωση το ψάρι σχεδόν θα διαλυθεί μέσα στην σούπα (τρόπος ιδανικός για μικρά παιδιά) εάν το θέλετε ολόκληρο στο πιάτο σας, από την ώρα που θα ξεκινήσει να βράζει η σούπα θα υπολογίσετε 10' λεπτά και θα το αφαιρέσετε με προσοχή με μία τρυπητή κουτάλα...
 2ος τρόπος: θα βράσετε το ψάρι για 15 περίπου λεπτά μέσα στο νερό με τα  λαχανικά, το αλατοπίπερο και το λάδι. Όταν είναι έτοιμο θα το αφαιρέσετε από την κατσαρόλα, σουρώνοντας το ζωμό για τυχόν κόκαλα και μετά θα τον επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Θα πολτοποιήσετε τα ολόκληρα λαχανικά στο πολυμίξερ μαζί με τον χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζωμό και θα τα προσθέσετε στην κατσαρόλα. Θα ρίξετε τα ζυμαρικά που επιθυμείτε και θα τα αφήσετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ η σούπα θα χυλώσει και θα "δέσει". Σερβίρουμε με το ψάρι ξεχωριστά σε μία πιατέλα.
 Όποιος τρόπος και να σας βολεύει καλύτερα, θα έχετε το ίδιο νόστιμο και γευστικό αποτέλεσμα... οπότε η επιλογή είναι δική σας... Καλή επιτυχία!!!


Λίγα μυστικά ακόμα:

*Μπορείτε εάν θέλετε να παραλείψετε τελείως τα ζυμαρικά, προσθέτοντας επιπλέον λαχανικά που είτε θα πολτοποιήσετε όλα δημιουργώντας μία βελουτέ, είτε τα μισά ώστε και η σούπα σας να δέσει και να χυλώσει φυσικά και να έχετε και κάποια κομμάτια λαχανικών συνοδευτικά με το ψάρι σας.

Σχόλια