Cookies με ταχίνι και μπανάνα της Έλενας!

 Τραγανά απέξω και μαλακά-μαστιχωτά από μέσα ...Πραγματικά ακόμα και αν δεν σας αρέσει το ταχίνι δεν θα μπορείτε να σταματήσετε σε ένα....


Υλικά:           

3/4 της κούπας ταχίνι
 1/2 κούπα βούτυρο
 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα κρυσταλλική άσπρη ζάχαρη
 1 αβγό
 1 μπανάνα
 1 1/2 κούπα αλεύρι
 1/2 κουτ.γλυκού σόδα
 1 βανίλια
 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος


Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με το βούτυρο, την ζάχαρη, την μπανάνα και το αβγό. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την σόδα και την βανίλια και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Με την βοήθεια δυο κουταλιών παίρνουμε μίγμα σε μέγεθος καρυδιού και τ τοποθετούμε με απόσταση γιατί απλώνουν σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για 9-10 λεπτά. Πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Λίγα μυστικά ακόμα:

*Η συνταγή μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμη και πετυχημένη αντικαθιστώντας το ταχίνι με φυστικοβούτυρο.

Σχόλια