Αφράτα mini πασταΦλωράκια!!!
Πολύ νόστιμα, εντυπωσιακά, αφράτα και ζουμερά πασταφλωράκια με υφή σαν κέικ που θα εντυπωσιάσουν όπου και αν τα προσφέρετε! Το καλύτερο δεν σας το είπα...ειναι Και Νηστίσιμα... Η παρασκευή τους είναι πάρα πολύ εύκολη και με υλικά που όλη έχετε στο σπίτι σας. Μην αργείτε άλλο λοιπόν και τρέξτε να τα φτιάξετε… 😉😋😁 🍓🍒☕🍮

Υλικά:

Αλεύρι που φουσκώνει (όσο πάρει)
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι,
2 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού,
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο,
1 ½  φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
2 κουτ.σούπας λικέρ της αρεσκείας μας ή κονιάκ,
μαρμελάδα της αρεσκείας μας


Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τελευταίο βάζουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Βγάζουμε το 1/3 της ζύμης και το κρατάμε στην άκρη. Από την υπόλοιπη ζύμη παίρνουμε περίπου δύο κουταλιές της σούπας και τις τοποθετούμε σε φορμάκια για cupcakes  που προηγουμένως έχουμε λαδώσει. Με ένα μικρό ποτηράκι ή με τα χέρια μας ισιώνουμε καλά την επιφάνεια και αφήνουμε περιμετρικά ένα ‘’χείλος’’ για να μην μας ξεχειλίσει η μαρμελάδα κατά το ψήσιμο. Ρίχνουμε περίπου μία με μιάμιση κουταλιά της σούπας μαρμελάδα σε κάθε φορμάκι. Τέλος προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι στην ζύμη που κρατήσαμε (για να μπορούμε να την δουλέψουμε καλύτερα), την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε  πολύυυυ λεπτές λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε σταυρωτά πάνω στην μαρμελάδα.

 Σε περίπτωση που θέλουμε να αποφύγουμε αυτήν την λίγο μπελαλίδικη διαδικασία απλά κόβουμε όμορφα σχεδιάκια με ένα κουπ πατ και τοποθετούμε ένα σχεδιάκι στο κάθε μίνι πασταφλωράκι! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Καλή επιτυχία!!!!!!



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Φυσικά εάν θέλετε να αποφύγετε την ατομική διαδικασία για τα μίνι πασταφλωράκια μπορείτε άνετα να την κάνετε μεγάλη χρησιμοποιώντας μία ταρτιέρα και στρώνοντας στην βάση της τα 2/3 της ζύμης σας. Από πάνω ρίχνετε την μαρμελάδα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της ζύμης και μετά κάνετε το πλέξιμο όπως σας περιγράφω στην εκτέλεση αλλά με πιο φαρδιές λωρίδες.

**Για ακόμα πιο αφράτο αποτέλεσμα μπορείτε την ζύμη που είναι για την βάση να την αφήσετε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια και να την δουλεύετε έχοντας λαδώσει ελαφρά τα χέρια σας.

***Σε περίπτωση που δεν υπολογίσετε καλά την ζύμη για τις λωρίδες και σας περισέψει… μην σκάτε… φτιάξτε την μπισκοτάκια όπως εγώ 😉😋😁

Σχόλια

  1. Εξαιρετικά δεν έχω λόγια πανεύκολο σε Ευχαριστώ για την συνταγή φίλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε...είναι όντως πανεύκολη και πεντανόστιμη ;-)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου