Σάμαλι ΣΥΓ ΚΛΟ ΝΙ ΣΤΙ ΚΟ !!!
Μετά από άπειρες αποτυχημένες απόπειρες, νομίζω ότι κατάφερα να πετύχω επιτέλους το ΤΕΛΕΙΟ (για τα γούστα μας τουλάχιστον) ΣΑΜΑΛΙ :-) !!! Δεν λιγώνει… δεν βγαίνει σαν λάσπη, είναι πραγματικά ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ στην παρασκευή του και είναι τόσο αφράτο όσο πρέπει… δοκιμάστε το οπωσδήποτε και θα καταλάβετε για τι πράγμα σας μιλάω… Η συνταγή λοιπόν είναι...

Υλικά:

2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 κουτ.σούπας μπέικιν
Χυμός από ένα λεμόνι
1 φλ.τσαγιού γάλα
2 στραγγιστά γιαούρτια
100γρ.βούτυρο λιωμένο
2 σταγόνες μαστιχέλαιο
Σιρόπι
4 φλ.τσαγιού ζάχαρη
3 φλ.τσαγιού νερό
1 σταγόνα μαστιχέλαιο
1 ξυλάκι κανέλας
Φλούδα από λεμόνι και
1 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:


Σ'ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα, το μαστιχέλαιο και το μπέικιν διαλυμένο στο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 30εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δυο ώρες να ξεκουραστεί και να φουσκώσει το σιμιγδάλι (αυτό θα το βοηθήσει να φουσκώσει κατά το ψήσιμο). Ραντίζουμε με το μισό βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζουμε σε κομμάτια. Αφού έχει σχεδόν κρυώσει σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι. Το σιρόπι από την στιγμή που θα πάρει βράση το αφήνουμε 6 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.

Σχόλια

  1. Κοινοποιησες το κατάλληλο γλυκό ΣΗΜΕΡΑ 16/01.....................εσύ δεν ξέρεις βέβαια,αλλά εγώ ξέρω....!!!!!!!Νάσαι καλά και γειά στα χέρια σου !
    Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου