Κολασμένη Πορτοκαλόπιτα Α Φ Ρ Ο Σ !!!

Υπέροχη, σούπερ ζουμερή, αφράτη και αρωματική... σε συνδυασμό με παγωτάκι... ΟΝΕΙΡΟΟΟ... Δεν σας λέω τίποτα άλλο...φτιάξτε την και θα καταλάβετε...!!!



Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (ή 3 κουτ.γλυκού )
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ολόκληρο πορτοκάλι σε φέτες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι



Εκτέλεση:


Κόβουμε το φύλλο ακανόνιστα και το αφήνουμε ανοιχτό να ξεραθεί καλά.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν και προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το ξύσμα και τις βανίλιες. Αφού χτυπηθούν τα υλικά μας όλα μαζί, ρίχνουμε και τα ξεραμένα φύλλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30χ23εκ. περίπου και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Αφού το στρώσουμε καλά, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45’ λεπτά. Μόλις ψηθεί η πίτα μας, την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντάς το για 6’ λεπτά περίπου από την ώρα που θα ξεκινήσει να βράζει. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και περιχύνουμε λίγο λίγο το σιρόπι. Γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού που έβρασαν μαζί με το σιρόπι και σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό. Καλή επιτυχία!!!! 

Σχόλια