Κέικ Κυδώνι!!!

Μιας και είχα αρκετά κυδώνια που μου είχαν στείλει οι αγαπημένοι μου παππούδες από το χωριό, είπα να πειραματιστώ φτιάχνοντάς τα ένα κέικ (πόσο πια γλυκό του κουταλιού…😅😅😅) μην μπορώντας να φανταστώ το πόσο νόστιμο και ελαφρύ θα έβγαινε…!!! Πραγματικά πιστεύω ότι και όσοι δεν αγαπούν το κυδώνι ιδιαίτερα, με αυτή την εκδοχή θα το φάνε ευχάριστα 😉 ! Βγαίνει ένα κέικ εξαιρετικά αρωματικό, αφράτο, ζουμερό με τόσο φίνα γεύση που θα το αγαπήσετε… Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε….



Υλικά:

190 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
580γρ. κυδώνια  (περίπου 2-3 κυδώνια δηλαδή )
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.γλυκού γεμάτα μπέικιν πάουντερ
90 γρ. μέλι
150 γρ. καστανή ζάχαρη
3 Αυγά
2 κουτ.γλυκού κανέλα
Άχνη ζάχαρη με λίγη κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)



Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια μας σε μικρά κυβάκια. Τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, μαζί με το ένα κουταλάκι κανέλα και δύο ποτήρια νερό περίπου, τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα 450γρ. από τα βρασμένα κυδώνια μας και τα πολτοποιούμε τελείως με ένα πολυκόφτη. Τα άλλα 130γρ. τα κρατάμε σε κομματάκια ως έχειν.  Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά, με την ζάχαρη και  το μέλι για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μπέικιν, την υπόλοιπη κανέλα και τα πολτοποιημένα κυδώνια μας και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μας χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Λίγο πριν το τέλος (όταν δηλαδή θα μας έχουν μείνει 3-4 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι), θα ρίξουμε μέσα στο αλεύρι τα κυδώνια που έχουμε κρατήσει σε κυβάκια και θα τα ανακατέψουμε να αλευρωθούν. Τέλος θα τα προσθέσουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά μας και αφού τα ανακατέψουμε ελαφρώς, θα τα ρίξουμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για περίπου 50’-60’  λεπτά, ελέγχοντας πάντα με μία οδοντογλυφίδα εάν το κέικ μας έχει ψηθεί. Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια