Γιουβαρλάκια φρικασέ!!!
Ένα πεντανόστιμο φαγητό που θα σας κάνει πραγματικά να γλείφετε και τα δάχτυλά σας 😅😬 Ούτε εγώ δεν μπορούσα να φανταστώ πριν το φτιάξω, πόσο νόστιμο θα έβγαινε... Δοκιμάστε το οπωσδήποτε και θα εκπλαγείτε... σας εγγυώμαι ότι θα το καθιερώσετε στο οικογενειακό σας μενού... Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα το φτιάξουμε 😊🍲🍴



Υλικά:

Για τα γιουβαρλάκια
500γρ κιμά της αρεσκείας μας (εγώ βάζω μοσχαρίσιο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αβγό
2 φλυτζ.του ελληνικού καφέ ρύζι γλασέ (Καρολίνα ή νυχάκι)
1/2 φλιτζ.τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 καρότο τριμμένο
1 κουτ.σούπας ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο αλεύρι για πανάρισμα
Για το φρικασέ
3-4 μαρούλια κομμένα σε κομμάτια (4 δάχτυλα περίπου φάρδος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για το αβγόκομα
2 αβγά (χωριστά κρόκοι από ασπράδια)
Χυμό από 1 1/2 - 2 λεμόνια



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Ιδανικά τα σκεπάζουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα αλλιώς προχωράμε απευθείας στο επόμενο στάδιο. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας σε σχετικά μεγάλο μέγεθος (λίγο μεγαλύτερα από ένα βερίκοκο) και τα αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε μία φαρδιά και μεγαλούτσικη κατσαρόλα και καλύπτουμε τον πάτο της με το λάδι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε 1 1/2 -2 λίτρα νερό περίπου στην κατσαρόλα, την σκεπάζουμε και περιμένουμε να βράσει. Εν τω μεταξύ, αλευρώνουμε ελαφρά τα γιουβαρλάκια μας και αφού είναι έτοιμο το νερό τα ρίχνουμε ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15' λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, ετοιμάζουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20' ακόμα και ετοιμάζουμε το αβγόκομα του φαγητού μας. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και λίγο λίγο το ζωμό από τα γιουβαρλάκια μας μέχρι να τον "πάρει" σχεδόν όλο. Σε όλη αυτή την διαδικασία, ΔΕΝ σταματάμε καθόλου το χτύπημα. Περιχύνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό μας και ανακατεύουμε κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα για να μην μας λιώσουν τα γιουβαρλάκια. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με ζεστό ψωμάκι 😋😋😋... Καλή επιτυχία!!!



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Εάν δεν σας αρέσει το αβγόκομα στο φαγητό, μπορείτε να "δέσετε" το φαγάκι σας διαλύοντας λίγο corn flower στο χυμό του λεμονιού μαζί με λίγο κρύο νεράκι και να το προσθέσετε στην κατσαρόλα.

Σχόλια