Τυρόπιτα με μπεσαμέλ και χειροποίητη φύλλο τύπου σφολιάτα!!!

Πεντανόστιμη τυρόπιτα με θεϊκή κρεμώδη γέμιση και απίστευτο φύλλο τύπου σφολιάτας ΠΑ-ΝΕΥ-ΚΟ-ΛΟ!!! Δοκιμάστε την όλοι και θα την καθιερώσετε σίγουρα!!!


Υλικά:

Για την σφολιάτα:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
2 κουτ.σούπας ξύδι
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
250γρ. σόδα αναψυκτικό
1 ποτήρι περίπου νερό
3 κουτ.γλυκού γεμάτα μπέικιν πάουντερ
250γρ βούτυρο ζωικό σε θερμοκρασία δωματίου
Για την μπεσαμέλ:
2 κουτ.σούπας βούτυρο
2 αβγά
3 κουτ.σούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Για την γέμιση:
400γρ τυρί φέτα σπασμένη με τα χέρια
100γρ κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι,πιπέρι
Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη ή τον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, τα αβγά, το ξύδι, το μπέικιν, το αλάτι, την ζάχαρη και την σόδα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο νερό μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Στην συνέχεια την κόβουμε στην μέση και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι όσο πιο πολύ μπορούμε προσέχοντας το φύλλο μας να βγει στρογγυλό.
 Σχεδιάζουμε με την μύτη του μαχαιριού 2 ομόκεντρους κύκλους και 8 ακτίνες που να ξεκινούν από την έξω πλευρά του μικρού κύκλου. Μόνο τα σχεδιάζουμε, δεν κόβουμε. Αλείφουμε όλο το φύλλο με την μισή πλάκα του βούτυρου
και ξεκινάμε να κόβουμε τα εξωτερικά κομμάτια ένα ένα τοποθετώντας τα πάνω στον εσωτερικό κύκλο (αν είναι πολύ μεγαλύτερα μπορούμε να τα κόψουμε στην μέση).
Γυρίζουμε προς τα μέσα τα 8 φυλλαράκια της δεύτερης σειράς ώστε να δημιουργήσουμε ένα πακετάκι (αν χρειαστεί τα τραβάμε λίγο).
Όπως είναι το τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο φύλλο. Βγάζουμε το πρώτο δεματάκι από την κατάψυξη και τοποθετούμε στην κατάψυξη το δεύτερο. Ανοίγουμε το πρώτο φύλο σε πάχος ½ εκατοστού περίπου (ίσως και λίγο παραπάνω) και απλώνουμε στο ταψί μας (αν σας περισσέψει ζυμαράκι το φυλάτε στην κατάψυξη για ατομικές πιτούλες). Ρίχνουμε τη γέμιση επάνω
 και σκεπάζουμε την πίτα με το άλλο φύλλο. Αλείφουμε από πάνω λίγο λιωμένο βούτυρο και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια κανονικά (ΔΕΝ χαράζουμε!).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα με αντιστάσεις στους 180-200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.


Για την γέμιση της πίτας μας, ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ βάζοντας την μία κούπα γάλα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταίνεται και την άλλη μία (κούπα γάλα), μαζί με τα αβγά, το αλεύρι και  το μοσχοκάρυδο σε ένα πολυμίξερ και τα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν. Όπως είναι αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφού είναι έτοιμη η μπεσαμέλ μας προσθέτουμε τα τυρία μας και η γέμισή μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Σχόλια