Φιλετίνια κοτόπουλου με σάλτσα πορτοκαλιού!!!

Ένα από τα αγαπημένα μας οικογενειακά πιάτα που γίνεται κυριολεκτικά σε 15' και χρειάζεται ελάχιστα υλικά! Ταιριάζει άψογα σε σχεδόν όλες τις περιστάσεις και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους... Θα το λατρέψετε!!! Το πορτοκάλι δίνει μία τόσο φίνα γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο που δεν θα το πιστεύετε, γίνεται δε τόσο τρυφερό και μελωμένο που αξίζει όλοι να το δοκιμάσετε... ας δούμε την συνταγή 😋🍊🍗🍲🍛🍯🍴



Υλικά:

700γρ φιλέτο κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες (εγώ προτιμώ φιλέτο από μπούτι αλλά φυσικά μπορείτε να βάλετε και στήθος)
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1/2 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά φετάκια
1 κουτ.σούπας μέλι
2 κουτ.σούπας σόγια σος
2 κουτ.σούπας αλεύρι
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μικρό μπολ που έχει καπάκι και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, λίγο αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε με το καπάκι και το κουνάμε πολύ καλά με τα χέρια μας ώστε να αλευρωθεί παντού. Σε μία ρηχή κατσαρόλα με χοντρό πάτο (ή αντικολλητικό τηγάνι μεγάλο), ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (4 κουτ.σούπας περίπου) και προσθέτουμε μέσα το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το σκόρδο και το κρεμμύδι και αφού το ανακατέψουμε για 2'-3' λεπτά το σβήνουμε με την σόγια σος και τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το πορτοκάλι σε φέτες, 3/4 της κούπας περίπου χλιαρό νερό και το μέλι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 15'-20' (αναλόγως το μέγεθος που έχετε κόψει το κοτόπουλο)... Προσοχή! Μην το παραβράσετε, γιατί θα σκληρύνει και θα στεγνώσει το κρέας... βγάλτε ένα κομματάκι από την κατσαρόλα στα 15' και κόψτε το για να δείτε εάν είναι έτοιμο 😉 Καλή επιτυχία!!!


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Σερβίρεται ιδανικά με ρύζι ή και με τηγανιτές πατάτες.
**Μπορείτε αν θέλετε να το πασπαλίσετε στο σερβίρισμα με λίγο καβουρδισμένο σουσάμι.
***Προσοχή στην ποσότητα του αλατιού που θα ρίξετε γιατί η συνταγή μας περιέχει και σόγια σος που είναι σχετικά αλμυρή.

Σχόλια