Απίστευτο χταπόδι με οξύμελι!!!

Η πιο νόστιμη εκδοχή που έχετε δοκιμάσει για απίστευτα μαλακό και εύκολο χταπόδι λαδορίγανη με μόνο 4 υλικά! Την διαφορά στην γεύση την κάνει το οξύμελι, που έτυχε να έχω στο ντουλάπι μου και είπα να το δοκιμάσω! Το Οξύμελι είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, που φτιάχνεται από παλαιωμένα γλυκά κρασιά, μέλι, σταφίδες και εκχύλισμα σύκου. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βαλσαμικό ξύδι, αλλά πιστέψτε με αν το δοκιμάσετε, θα το χρησιμοποιήσετε και σε πολλές άλλες παρασκευές, καθώς ταιριάζει υπέροχα σε πολλές σαλάτες, συνταγές για κρέας, ακόμα και για σος σε παγωτό! Η επιλογή είναι δική σας... Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε... 😋😋🍴🐙



Υλικά:

1 μέτριο χταπόδι
1/2 φλιτζ.τσαγιού περίπου οξύμελι ( ή βαλσαμικό ξύδι)
2 φύλλα δάφνης
1-2 κόκκους μπαχάρι (προαιρετικά)
λάδι
ρίγανη



Εκτέλεση:

Ξεκινάμε καθαρίζοντας το χταπόδι (βγάζουμε το δόντι και τα μάτια δηλαδή). Το πλένουμε καλά και το βάζουμε στην κατσαρόλα μας ΧΩΡΙΣ καθόλου νερό (θα βγάλει τα ζουμάκια του και θα γίνει τέλειο!). Προσθέτουμε το οξύμελι, το μπαχάρι και τα φύλλα της δάφνης και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Για να το σερβίρουμε, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια ή πλοκάμι- πλοκάμι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Καλή επιτυχία!!!



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Στην συνταγή δεν αναφέρω καθόλου αλάτι, όχι επειδή το ξέχασα... αλλά επειδή δεν το χρειάζεται καθόλου! Όταν το σερβίρετε, δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο....

Σχόλια