Γαρίδες γιουβέτσι!!!!

Ένα υπέροχο πιάτο, γεμάτο αρώματα και μία απίστευτη γεύση που σε ταξιδεύει στην θάλασσα... ακριβώς εκεί που "σκάει" το κύμα 😎😋🌊 !Ένα φαγητό που σίγουρα δεν θα το φτιάξετε μόνο την περίοδο της νηστείας αλλά και στις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας... ένα φαγητό που θα λατρέψετε όλοι!!! Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε...


Υλικά:

15-20 γαρίδες Νο2 (ή και Νο3) με το κέλυφος
500γρ κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 συσκευασία ντομάτα κονκασε ή 400γρ φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
100ml λευκό κρασί
 1 αστεροειδή γλυκάνισο
Ελαιόλαδο (περίπου 1/2 κούπα)
Αλάτι,πιπέρι
1500ml περίπου ζεστό νερό


Εκτέλεση:


Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε (εάν θέλουμε) το κέλυφός τους αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά. Συνεχίζουμε, αφαιρώντας με προσοχή και το εντεράκι που έχουν στην ράχη τους. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και μόλις "μαραθούν", προσθέτουμε το κριθαράκι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5' και "σβήνουμε" με το κρασί. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα (κονκασέ και πελτέ). Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μία γάστρα (ή ένα ταψί) και προσθέτουμε το νερό, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με το καπάκι (ή με ένα βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί και από πάνω αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για περίπου 30' λεπτά. Σε αυτό το σημείο, ξεσκεπάζουμε την γάστρα μας (ελέγχουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό), ανακατεύουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες μας, προσέχοντας να σκεπάζονται από το κριθαράκι και το ζουμί. Σκεπάζουμε για άλλη μία φορά την γάστρα μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15' περίπου ακόμα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε... Καλή επιτυχία 🍤🍤🍤!!!

Σχόλια