Φασόλια με χόρτα!!!

Ένα απίστευτα νόστιμο και αρωματικό φαγητό που σίγουρα δεν θα το φτιάξετε μόνο την περίοδο της νηστείας αλλά σε οποιαδήποτε ευκαιρία βρείτε χόρτα! Είναι παραδοσιακό φαγητό εδώ στην Κορινθία, που έμαθα από τις αγαπημένες μου γιαγιά και μαμά και το αγαπάμε πολύ... Ας δούμε την συνταγή 😋🍴🍲 !!!


Υλικά:

500γρ φασόλια ξερά
1κιλό διάφορα χόρτα ( εγώ εδώ έβαλα ζοχούς, καυκαλίθρες, λάπαθα, άνηθο και σκούλιαμπρα )
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια μαζί με το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμα, παίρνουμε μία τρυπητή κουτάλα και αφαιρούμε τα φασόλια από την κατσαρόλα. Μέσα στο ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα τα χορταρικά μας (που έχουμε πλύνει, καθαρίσει και κόψει όπου χρειάζεται προηγουμένως) και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά. Στην συνέχεια, επαναφέρουμε στην κατσαρόλα με τα χόρτα τα φασόλια μας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε 5' λεπτάκια ακόμα να δέσουν τα υλικά μας και απολαμβάνουμε με μπόλικο φρεσκοστυμμένο λεμονάκι 🍋🍋🍋?😋! Καλή επιτυχία!!!



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Το φαγάκι αυτό μπορεί να γίνει επίσης και με χάντρες.

**Όσο πιο πολλά χορταρικά προσθέσετε στο φαγάκι σας, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει στο τέλος.

Σχόλια