Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι, μήλο και κανέλα!!!

Απίστευτα νόστιμα, τραγανά και αρωματικά βουτήματα για τον καφέ σας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους...Πραγματικά είναι τόσο εθιστικά, που δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο σε ένα... νομίζω είναι τα αγαπημένα μου από όσα νηστίσιμα κουλουράκια φτιάχνω και έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα... Μία δοκιμή θα σας πείσει σας το υπόσχομαι 😉😋🍎🍪☕



Υλικά:

500-600γρ (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα ταχίνι
1 κούπα πολτοποιημένο μήλο (2 μήλα περίπου δηλαδή)
1 κούπα ζάχαρη
3 κουτ.γλυκού γεμάτα μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κουτ.γλυκού κανέλα



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι, το σπορέλαιο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με έναν αβγοδάρτη να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μήλο, τα αρωματικά και το μπέικιν και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Τέλος αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία και μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να περνάει από ένα κορνέ. Τοποθετούμε την ζύμη μας στο κορνέ και κάνουμε ότι σχέδια μας αρέσουν.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°-160° (ανάλογα με την ένταση του φούρνου μας) αέρα με αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουμε το χρώμα που έχουν και τα δικά μου...Προσοχή, μην σας πάρουν έντονο χρυσάφι χρώμα γιατί σκληραίνουν. Καλή επιτυχία 😊!!!





Λίγα μυστικά ακόμα:
*Είναι πολύ σημαντικό να σιγοψήσουμε τα κουλουράκια σε χαμηλή θερμοκρασία εάν θέλουμε τραγανό αποτέλεσμα, για να φύγει όλη η υγρασία από το μήλο.
**Μπορούμε εάν θέλουμε να μην χρησιμοποιήσουμε καθόλου σπορέλαιο και να το αντικαταστήσουμε με επιπλέον ταχίνι, απλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ελαφρώς πιο μαστιχωτό και όχι τόσο τραγανό.
***Άλλη μία υπέροχη εκδοχή που μπορούμε να κάνουμε, με πιο αφράτο ελαφρώς αποτέλεσμα όμως... είναι να τα κάνουμε μπαλάκια, να τα βουτήξουμε σε σουσάμι και να τα πατήσουμε ελαφρώς. Κατά το ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα γίνουν σούπερ 😉

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου