Θεϊκές Λαγάνες!!!
Αν και χρειάστηκε να κάνω διάφορους πειραματισμούς για να πετύχω το αποτέλεσμα που θα μας ικανοποιούσε όλους απόλυτα (κοινώς πήξαμε στην λαγάνα αυτές τις μέρες :-P ), τελικά τα κατάφερα και με το παραπάνω... βγήκαν ΘΕ-Ϊ-ΚΈΣ !!! Τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά... όσο για την γεύση.... δεν σας λέω τίποτα... απλά φτιάξτε τες...


Υλικά:

500 γρ αλεύρι σκληρό (που ζυμώνουμε)
250 γρ νερό χλιαρό
50 γρ σπορέλαιο (ή ταχίνι)
60 γρ ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1,5 φακελάκι ξηρή μαγιά (ή 35 γρ νωπή )
λίγο σουσάμι
Για το ζαχαρόνερο
1/2 ποτήρι νερό
1 κουτ.σούπας ζάχαρη



Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά, την ζάχαρη και 200 γραμμάρια από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μία πετσέτα για 10-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το σπορέλαιο ,το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ, μέχρι να αποκτήσουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη μας στα δύο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 1 ½ -2 εκατοστά περίπου. Την τρύπαπαμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ετοιμάζουμε το ζαχαρόνερο, ανακατεύοντας απλά καλά τα δύο μας υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια των λαγάνων μας με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Με προσοχή τα μεταφέρουμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει προηγουμένως με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για 30’ λεπτά σε ζεστό σημείο να αρχίσουν να φουσκώνουν.
Όταν είναι έτοιμα, πιέζουμε σε διάφορα σημεία με τα δάχτυλά μας και ψήνουμε για περίπου 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200-220 βαθμούς. Καλή επιτυχία!!! 



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Για να τονίσετε την γεύση της λαγάνας, προτιμήστε να βάλετε ταχίνι αντί σπορέλαιο. Στη περίπτωση αυτή ομως, η ζύμη σφίγγει απότομα και παίρνει περίπου 100 γρ λιγότερο αλεύρι… γι’αυτό προσοχή!
**Εάν σας αρέσουν οι πιο ψωμένιες λαγάνες, την δόση αυτή θα την κάνετε μία λαγάνα αλλιώς δύο και θα βγουν πιο τραγανές. 

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφες οι Λαγάνες σου μπράβο και καλοφάγωτες. Θα δοκιμάσω να φτιάξω και εγώ αύριο! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολυ που σας άρεσαν... Καλή επιτυχία να έχετε και καλή Σαρακοστή 😊

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου