Spaghetti φούρνου με κιμά!!!

Ένα τόσο απλό φαγάκι που έρχεται και απογειώνεται στον φούρνο... πραγματικά δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι (και είναι και παχυντικό το άτιμο 😅😬😋)...Για μία στο τόσο όμως αξίζει να το φτιάξετε γιατί πέραν του ότι θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια, είναι ένας υπέροχος τρόπος ανακύκλωσης φαγητού που όμως βγάζει πολλααα κομμάτια, άρα εξυπηρετεί πάρα πολύ και την τσέπη μας και τον χρόνο μας 😉😀! Πάμε να δούμε λοιπόν πως το έφτιαξα και θέλω να το δοκιμάσετε ΟΛΟΙ 🍝🍝🍝🍝...


Υλικά:

300γρ spaghetti ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό σας αρέσει
200γρ γραβιέρα τριμμένη
400γρ γκούντα τριμμένο
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 φλιτζ.τσαγιού ντομάτα στον τρίφτη (φρέσκια ή συσκευασίας)
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό 2' λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο που υποδεικνύει η συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε ελαφρώς και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάζουμε την σάλτσα του κιμά μας, τσιγαρίζοντας σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το καρότο. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αφρατέψει και να αλλάξει χρώμα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας την κανέλα, την ντομάτα, το αλατοπίπερο και λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου ένα τέταρτο, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Όταν είναι έτοιμος, τον περιχύνουμε μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά για άλλη μία φορά. Ισιώνουμε την επιφάνεια των μακαρονιών μας και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το γκούντα. Ψήνουμε στους 170-200° βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Καλή επιτυχία!!!




Λίγα μυστικά ακόμα:

*Προσοχή στην ποσότητα αλατιού που θα ρίξετε γιατί θα μπουν και τα τυριά που επίσης έχουν αλάτι.

Σχόλια