Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό και σάλτσα ροκφόρ!!!

Ένα υπέροχο και ιδιαίτερο συνάμα φαγητό, που κυριολεκτικά γίνεται στο τσακ μπαμ και θα το αγαπήσουν ακόμη και όσοι δεν τρελαίνονται για τον σολομό (όπως εγώ 😅)... Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε και πως θα το φτιάξουμε... 😉😋🍴🍝🐠🐟




Υλικά:

1 συσκευασία λιγκουίνι
150-200γρ καπνιστό σολομό
100-130γρ ροκφόρ ή blue cheese
400γρ κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι βότκα
1 κουτ.σούπας βούτυρο




Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού σε αλατισμένο νερό. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε λίγες λίγες τις φέτες του σολομού μέχρι να τραγανίσουν και από τις δύο πλευρές (όπως το μπέικον). Προσθέτουμε το τυρί μας σπασμένο ακανόνιστα σε μικρά κομμάτια και αφού ανακατέψουμε ελαφρώς (δεν μας πειράζει σε αυτό το σημείο που θα σπάσουν τα κομμάτια του σολομού, απλά προσέχουμε μην τα λιώσουμε) σβήνουμε με την βότκα. Αφήνουμε 2'-3' λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού αφήσουμε την σάλτσα μας να πάρει 2-3 βράσεις, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε άλλα 2' πριν σερβίρουμε να "δέσουν" τα υλικά. Αυτό ήταν... σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο άνηθο (αν θέλουμε), ένα ποτήρι λευκό κρασί (και αυτό προαιρετικό φυσικά) και απολαμβάνουμε την κάθε μπουκιά 😋😀 Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια