Κουνουπιδοκεφτέδες φούρνου οι υπέροχοι!!!

Έχοντας ένα μικρό αγοράκι που απεχθάνεται το κουνουπίδι, σκαρφίστηκα την παρακάτω συνταγή η οποία αγαπήθηκε τελικά από όλη μου την οικογένεια και ειδικά από τον μικρό μου πρίγκιπα που ήταν και το ζητούμενο 😉😎 ! Όπως καταλαβαίνετε καθιερώθηκε... Είναι πάρα πολύ εύκολη, πάρα πολύ νόστιμη και κυρίως πάρα πολύ θρεπτική και υγιεινή... με υλικά που σίγουρα όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Ας δούμε λοιπόν πως θα τους φτιάξουμε 😋😋🍴



Υλικά:

1 κουνουπίδι μικρό (ή 1/2 μεγάλο)
2 καρότα
2 αβγά
4 κουτ.σούπας γιαούρτι
1/2 φλιτζ.τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ.τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ.τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
3/4 φλιτζανιού φέτα τριμμένη
1 φλιτζ.τσαγιού (περίπου) φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι για πανάρισμα



Εκτέλεση:

Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό (προαιρετικά με μία φέτα λεμόνι μέσα για να "σπάει" την μυρωδιά) μαζί με τα καρότα. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε καλά και τα πατάμε με ένα πιρούνι (προσοχή! Όχι στου μουλτι, δεν θέλουμε να γίνουν εντελώς πουρές). Προσθέτουμε τα αβγά, χτυπημένα με λίγο πιπέρι, το γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα αρωματικά και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα τυριά και τέλος σιγά-σιγά την φρυγανιά μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό μείγμα που να στέκεται σε ένα κουτάλι (προσοχή! Δεν θέλουμε να βγει σφιχτό το μείγμα). Στρώνουμε στην λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε μπαλάκια τα οποία αλευρώνουμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° αέρα με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.  Καλή επιτυχία!!



Σχόλια