Ελιές στιφάδο!!!

Ένα απίστευτα νόστιμο φαγητό που αν το δοκιμάσετε, σίγουρα δεν θα το φτιάχνετε μόνο την περίοδο της νηστείας. Είναι κατοχική συνταγή που έμαθα πριν λίγους μήνες από την κα Γωγώ Σαμίου και την ομάδα "Χρυσοχέρες" με λίγες πινελιές δικές μου… το λατρεύουμε οικογενειακώς γιατί γίνεται σε 10' λεπτά, με ελάχιστα υλικά και είναι τόσο... μα τόσο νόστιμο... 😋😋😋!!! Συνοδεύεται τέλεια με τηγανιτές πατάτες και φρέσκο ψωμάκι για τρελές βούτες ?😬😅😂 Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε... 😋😊


Υλικά:

5-6 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 1/2 κούπα ελιές Καλαμών ( ιδανικά χωρίς κουκούτσι)
1 1/2 σφηνάκι ξύδι
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα χυμό ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 γαρίφαλο
5 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο




Εκτέλεση:

Σε μία ρηχή κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ της ντομάτας, ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστεί ελαφρά και σβήνουμε με το ξύδι. Βάζουμε και τις ελιές, τον χυμό ντομάτας, τα αρωματικά μας, αλάτι, πιπέρι και λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Καλή απόλαυση!

Σχόλια