Η τούρτα των παιδικών μου χρόνων!!!
Μερικές φορές, στην προσπάθειά μας να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις και συνταγές, ξεχνάμε τις κλασικές, σταθερές αξίες που μας έκαναν από παιδιά να αγαπήσουμε αυτόν τον κόσμο της δημιουργίας και της γεύσης... Σαν τώρα θυμάμαι την μαμά μου να μας φτιάχνει σε κάθε μας γιορτή το αγαπημένο μας γλυκό... και εμείς από δίπλα όλο ανυπομονησία να περιμένουμε να την βοηθήσουμε (και φυσικά να ξεκλέψουμε και κανένα μπισκοτάκι από τα υλικά :-P )...Χθες λοιπόν σκεφτόμουν τι γλυκάκι να φτιάξω για το Πάσχα και τσουυπ... την θυμήθηκα!!!! Έτρεξα λοιπόν να προμηθευτώ τα απαραίτητα υλικά και την έφτιαξα στο "τσακ μπαμ", μιας και εκτός από πεντανόστιμη είναι και πανεύκολη... Ανάλαφρη, δροσερή και ιδιαίτερη... Δοκιμάστε την οπωσδήποτε και θα με θυμηθείτε ;-) :-D Σοκολάτα, μπανάνα, μπισκότα και κομπόστα ροδάκινου… όλα αυτά τα υλικά δένουν τόοοσο ωραία μεταξύ τους… που πραγματικά φτιάχνουν ένα υπέροχο γλυκό! Δεν σας λέω τίποτα άλλο… Πάμε να δούμε την συνταγή… !




Υλικά:

2,5 - 3 πακέτα μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
1 συσκευασία φυτική σαντιγί σοκολάτας (τυπου garni)
2 φλ.τσαγιού γάλα
4-5 μπανάνες κομμένες σε φετούλες 1/2 εκατοστού (ραντισμένες με χυμο λεμονιού για να μην μαυρίσουν)
1 κομπόστα της επιλογής μας (ροδάκινο, ανανά ή φρουτοσαλάτα)




Εκτέλεση:

Κόβουμε την κομπόστα σε κυβάκια και την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από τα πολλά υγρά. Το σιροπάκι που θα βγει δεν το πετάμε, θα το χρειαστούμε αργότερα. 
Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε τα μπισκότα στην μέση (προσέχοντας να μην τα σπάσουμε).
Χτυπάμε την σαντιγί με το γάλα μέχρι να πήξει. Σε μία αποσπώμενη φόρμα, τοποθετούμε τα μπισκότα που έχουν την κρέμα σοκολάτας πάνω τους, αφού πρώτα τα βρέξουμε στο σιρόπι που κρατήσαμε.
Περιμετρικά (όρθια), στρώνουμε τα μπισκότα τα σκέτα (που δεν έχουν δηλαδή επάνω σοκολάτα). Καλύπτουμε με τις μπανάνες και περιχύνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά την στρώση με τα μπισκότα (με την σοκολάτα) και καλύπτουμε με τα κομμάτια κομπόστας.
Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα μπισκότα που μας περίσσεψαν (εάν θέλουμε) ή ότι άλλο μας αρέσει… Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!!!


Σχόλια