Τούρτα Σοκολάτα-Φράουλα!!!

Mιας και βγήκαν επιτέλους οι αγαπημένες μου φράουλες, δεν μπορούσα να μην τις εκμεταλλευτώ και να φτιάξω μία νόστιμη και πολύ εύκολη τούρτα για τα γενέθλιά μου, με τα δύο αγαπημένα μου υλικά… την σοκολάτα και την φράουλα!!! Ελάτε να δούμε την συνταγή…!



Υλικά:

200γρ κουβερτούρα
200γρ σοκολάτα φράουλα
500γρ κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα χλιαρό
1 συσκευασία σαβαγιάρ
1 φλιτζ.τσαγιού γάλα ανακατεμένο με 2 σφηνάκια λικέρ φράουλας (ή αμαρέτο κονιάκ ή όποιο άλλο λικέρ σας αρέσει) για να βρέχουμε τα σαβαγιάρ
250γρ. Φράουλες (περίπου)
Αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρι και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αφήνουμε στην άκρη να χλιάνει και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε εναλλάξ την άχνη με την λιωμένη σοκολάτα και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 1-1.30 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις τοποθετούμε όρθιες περιμετρικά, σε  φόρμα με αποσπώμενο δίσκο. Βάζουμε μια στρώση σαβαγιάρ (που τα έχουμε βρέξει ελαφρά στο μείγμα του γάλατος), από πάνω βάζουμε τη μισή σοκολάτα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Γαρνίρουμε πάλι με φράουλα και αμύγδαλο φίλε... Καλή επιτυχία σε όλους!!!

Σχόλια