Σοκολατάκια τύπου "kiss" με 4 υλικά!!!

Σας έχω ξαναπεί, ότι τυχαία βγαίνουν οι καλύτερες συνταγές... ήθελε λοιπόν ο μικρός μου διακαώς να κεράσει του συμμαθητές του στο σχολείο γλυκάκια... άνοιξα και εγώ το ψυγείο μου... και κυριολεκτικά με ότι είχα μέσα άρχισα τους πειραματισμούς και το αποτέλεσμα μας εξέπληξε όλους πολύ ευχάριστα... είναι πάρα πολύ νόστιμα, πάρα πολύ εύκολα, οικονομικά (γιατί ξέχασα να σας πω ότι εκτός του ότι έχουν μόνο 4 υλικά μέσα, βγαίνουν περισσότερα από 60 τεμάχια 😉) και όλοι μου είπαν ότι η γεύση τους θυμίζει την γνωστή σοκολάτα kiss (να σας πω την αλήθεια εγώ δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ οπότε δεν ξέρω 😅)... Νομίζω δεν χρειάζεται να σας πω άλλα... όσοι θέλετε την δοκιμάζετε 😉😋🍫🍦🍨🍓🍓🍓



Υλικά:

1 κεσεδάκι φράουλες (500γρ περίπου)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία αλεύρι καρύδας (250γρ.)
3 κουβερτούρες γάλακτος για επικάλυψη



Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις φράουλες στο πολυμίξερ. Ρίχνουμε τον πουρέ φράουλας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και αφού τα ανακατέψουμε καλά αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι καρύδας μέχρι να γίνει μία πολύ μαλακή ζύμη που απλά να μπορεί να στέκεται. Προσοχή! Επειδή φράουλες με φράουλες δεν είναι το ίδιο ζουμερές, δεν ρίχνουμε απότομα το αλεύρι ώστε να μας βγει αφράτο και μαλακό το μείγμα. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε (εγώ χρησιμοποίησα την μπισκοτομηχανή)
και αφού λιώσουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρι, αρχίζουμε να βουτάμε ένα ένα με προσοχή μέσα στην σοκολάτα. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού τα βγάζουμε, χτυπώντας ελαφρώς το πιρούνι στην άκρη του σκεύους μας ώστε να φύγει η περιττή σοκολάτα. Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και αμέσως μετά στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν. Καλή επιτυχία!!!





Λίγα μυστικά ακόμα:
* Το αλεύρι καρύδας θα το βρείτε σε όλα πλέον τα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα βιολογικά συνήθως. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και την κλασική καρύδα απλά η υφή τους δεν θα βγει τόσο κρεμώδης και λεία.
** Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα (την ώρα που βάζετε το ζαχαρούχο δηλαδή) και μία συσκευασία τυρί κρέμα. Δοκίμασα σε μερικά και έγιναν επίσης υπέροχα.

Σχόλια

  1. Ωραια!ομως το αλευρι καρυδας τρωγετε ωμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια τρώγεται...ουσιαστικά πρόκειται για την κλασική ινδική καρύδα σε πολυ πιο αλεσμενη μορφή :-)

      Διαγραφή
  2. Αν προσθέσουμε το τυρί κρέμα,χρειάζεται περισσότερο αλεύρι καρύδας;
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως...αυτό επηρεάζεται και από τις φράουλες που θα σας τύχουν...κατά πόσο ζουμερές θα είναι δηλαδή...γι'αυτό το ρίχνετε σταδιακά μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή υφή :-)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου