Twix caramel cheesecake!!!

Αν και ο τίτλος από μόνος του λέει ήδη πολλά... πιστέψτε με είναι κάτι παραπάνω από αυτό που φαντάζεστε... Τόοοσο νόστιμο, τόσο εντυπωσιακό και παρόλα τα αρκετά υλικά του, τόσο φίνο και ελαφρύ στην γεύση... Ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις και εκλεκτούς καλεσμένους... Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε 😉😀😋🍬🍫🍪🍩



Υλικά:

Για την βάση:
400γρ μπισκότα digestive
200γρ βούτυρο λιωμένο
200γρ κουβερτούρα γάλακτος
70γρ κρέμα γάλακτος
12 συσκευασίες Twix
Για την κρέμα cheesecake:
400-450γρ τυρί κρέμα
100γρ ζάχαρη άχνη
80γρ λευκή κουβερτούρα
1 βανίλια
250γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1/2 βαζάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο (110γρ περίπου)
Για την επικάλυψη:
250γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
10γρ κακάο
30γρ ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ καλά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και ρίχνουμε σε μία φόρμα με αποσπώμενο δίσκο. Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο. Περιχύνουμε πάνω στην βάση του μπισκότου και σιγά σιγά το απλώνουμε να πάει παντού. Κόβουμε τα Twix στην μέση και τα τοποθετούμε περιμετρικά της βάσης, σπρώχνοντάς τα ελαφρώς να κολλήσουν μέσα στην σοκολάτα. Στην συνέχεια χτυπάμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα που προηγουμένως έχουμε λιώσει σε μπεν μαρι και τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα μέχρι να δέσει και να σφίξει ελαφρώς το μείγμα. Τέλος ρίχνουμε την καραμέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ελαφρώς ΧΩΡΊΣ να το ομογενοποιήσουμε τελείως με το υπόλοιπο μείγμα (θέλουμε να "σκάει" που και που στο στόμα η καραμέλα 😉) Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην σοκολάτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει. Στην συνέχεια στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με το κακάο και την άχνη και μόλις σφίξει και δέσει την βάζουμε πάνω από την κρέμα. Διακοσμούμε με κομμάτια twix που μας περίσσεψαν και λίγη καραμέλα που έχουμε ανακατέψει με ελάχιστο γάλα (κουταλάκι κουταλάκι θα το ρίχνετε μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή υφή) για να γίνει λίγο πιο ρευστή. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!!!


Σχόλια