Καλοκαιρινά γιουβαρλάκια με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα!!!

Μία πολύ νόστιμη πρόταση για τα αγαπημένα σε όλους μας γιουβαρλάκια για τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου, όπου οι ζεστές σούπες δεν είναι και ότι καλύτερο... Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε 😋🍜🍲🍅🍴!



Υλικά:

Για τα γιουβαρλάκια:
500γρ κιμά της αρεσκείας μας (εγώ βάζω μοσχαρίσιο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αβγό
2 φλυτζ.του ελληνικού καφέ ρύζι γλασέ (Καρολίνα ή νυχάκι)
1/2 φλιτζ.τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζ.τσαγιού δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κουτ.σούπας ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι για πανάρισμα
Για την κατσαρόλα:
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
3-4 ,κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1-2 καρότα σε ροδέλες
1 κούπα φρέσκο χυμό ντομάτας
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουτ.γλυκού κοφτό κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια μαζί και τα αφήνουμε στο ψυγείο 30' λεπτά να ''δέσουν''. Τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και τα αλευρώνουμε πολύ ελαφρά. Στην συνέχεια σε μία κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια συνεχίζοντας λίγο ακόμα το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τα καρυκεύματα και νερό έως ότου να σκεπαστούν τα λαχανικά (3 δάχτυλα περίπου πάνω από τα λαχανικά δηλαδή). Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και τα γιουβαρλάκια μας και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα τους (περίπου 40' λεπτά). Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό μας με κουτάλα για να μην λιώσουν τα λαχανικά... κουνάμε μόνο κυκλικά την κατσαρόλα μας. Καλή επιτυχία!!!!





Λίγα μυστικά ακόμα:
* Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει επίσης νόστιμο αντικαθιστώντας τα κολοκύθια με αρακά, πιπεριές Φλωρίνης, πατάτες και λίγο καλαμπόκι (προαιρετικά) ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία.
**Μπορείτε να παραλείψετε το αλεύρωμα στα γιουβαρλάκια, απλά τα βοηθάει να κρατήσουν το όμορφο σχήμα τους και "δένει" καλύτερα την σάλτσα.

Σχόλια