Μπισκοτογλυκό ψυγείου με φρουτοζελέ!!!

Ίσως από τα πιο κλασικά, μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου που υπάρχουν... όμως ήταν αυτό που επέλεξα να φτιάξω χτες, στην ονομαστική γιορτή του μικρού μου... γιατί είναι τόσο δροσερό, ελαφρύ και νόστιμο που η εποχή και η έντονη ζέστη το ζητούσαν! Ειλικρινά πολύ ωραίο και εντυπωσιακό γλυκό... με ελάχιστα υλικά και εύκολη παρασκευή... λίιιιγο προσοχή χρειάζεται μόνο στο τελευταίο στάδιο του ζελέ, ώστε να μείνει στην επιφάνεια... αλλά γι'αυτό είμαι εγώ εδώ... για να σας πω όλα τα tips που χρησιμοποιώ και δεν έχω αποτύχει ποτέ! Ας δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε και πως θα το φτιάξουμε... 😋🍓🍒🍪🍮🥤😄




Υλικά:

2 συσκευασίες κρέμα άνθος αραβοσίτου που βράζει (συν το αναγραφόμενο στην συσκευασία γάλα και ζάχαρη)
1 1/2-2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 φακελάκι φρουτοζελέ της επιλογής σας (εγώ συνήθως προτιμώ φράουλα ή κεράσι, αλλά στο συγκεκριμένο γλυκό έφτιαξα από χυμό φρέσκων φρούτων)
1/2 φλιτζ.τσαγιού (περίπου) γάλα ανακατεμένο με λίγο κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας





Εκτέλεση:

Ξεκινάμε πρώτα πρώτα φτιάχνοντας το ζελέ, ακολουθώντας ακριβώς τις οδηγίες που γράφει στο πίσω μέρος η συσκευασία του. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά (εκτός ψυγείου για να μην μας πήξει απότομα) και να αρχίσει ελαφρώς (πολύ ελαφρώς όμως) να πήζει. Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου πάλι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού την αφήσουμε λίγο να κρυώσει, αρχίζουμε να στήνουμε το γλυκό μας. Παίρνουμε ένα σκεύος 23x26 εκατοστά περίπου και δημιουργούμε μία στρώση από μπισκότα που προηγουμένως έχουμε βουτήξει ελαφρώς μέσα στο μείγμα του γάλατος. Καλύπτουμε με την μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά τελειώνοντας πάντα με μπισκότα. Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Είναι πολύ σημαντικό να μην βιαστείτε καθόλου σε αυτό το στάδιο. Τέλος παίρνουμε ένα κουταλάκι της σούπας και σιγά-σιγά με προσοχή, αρχίζουμε να ρίχνουμε το ζελέ μας κουταλιά-κουταλιά... Προσοχή! Μην ρίξετε απότομα το ζελέ ή με μεγάλη κουτάλα γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να απορροφήσει το ζελέ η κρέμα και να μην έχει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα (μια χαρά θα είναι όμως στην γεύση 😉😉😉😅😂). Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και το απολαμβάνουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα 😊!!!




Λίγα μυστικά ακόμα:
* Εάν θέλετε να επιταχύνεται λίγο την διαδικασία... μπορείτε να βάλετε το γλυκό (στο σημείο δηλαδή που περιμένουμε να παγώσει η κρέμα με τα μπισκότα για να βάλουμε το ζελέ) να παγώσει στην κατάψυξη καλά τοποθετώντας όμως επάνω στην επιφάνεια του γλυκού μας ένα μικρότερο σκεύος (τύπου ταψάκι) ώστε να "κρατάει" πατημένα τα μπισκότα και να μην σηκωθούν από την απότομη ψύξη. Μετά συνεχίζουμε κανονικά την διαδικασία της συνταγής.
**Εάν θέλετε αντί για έτοιμο φρουτοζελέ να φτιάξετε δικό σας από φρέσκο χυμό φρούτων θα χρειαστείτε:
2 ποτήρια του ουίσκι φρέσκο χυμό της αρεσκείας σας
2 ποτήρια του ουίσκι νερό
1 ποτήρι του ουίσκι ζάχαρη
12 φύλλα ζελατίνης

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με λίγο νερό (ίσα να τα καλύπτει) και τα αφήνουμε 5' να μαλακώσουν. Παράλληλα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και περιμένουμε να βράσει και να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, ανακατεύοντας πολύ καλά με έναν αβγοδάρτη μέχρι να λιώσουν τελείως. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό που προηγουμένως είχαμε βάλει στο ψυγείο για να είναι καλά παγωμένος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει και να αρχίσει ελαφρώς να "δένει".

Σχόλια