Φασολάκια τουρσί!!!

Ένα από τα αγαπημένα μου είδη τουρσί που έφτιαχνε η γιαγιά μου όταν ήμουν παιδί και που πραγματικά καραδοκούσα χρόνια να μάθω την παρασκευή του, γιατί αν και η γιαγιά μου είναι εν ζωή την συνταγή την είχε μόνο στο μυαλό της και φυσικά όλα ήταν "με το μάτι"... Επιτέλους λοιπόν κατάφερα να την πείσω να την ξαναφτιάξουμε με τα φασολάκια που μαζέψαμε από τον μπαχτσέ και φυσικά κρατούσα από δίπλα τις σημειώσεις μου 😉😉😉 για να μπορέσω να την μοιραστώ και μαζί σας... αλλά και για να μην χαθεί φυσικά στο πέρασμα των χρόνων... Όσοι αγαπάτε τα τουρσί λοιπόν, σπεύσατε... αξίζει τον κόπο και δεν είναι καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του... Πάμε να δούμε την συνταγή 😋🥒🥕🌶️🥗🥫🍴?



Υλικά:

1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα στα 2 (ή 3 ανάλογα το μέγεθος) κομμάτια
1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ (μικρά κυβάκια δηλαδή)
1 πιπεριά πράσινη σε καρέ (μικρά κυβάκια)
3 καρότα σε καρέ (μικρά κυβάκια)
6-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι (περίπου) μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ.σούπας ξύδι σε κάθε βαζάκι
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό με αλάτι (περίπου 100γρ αλάτι ανά 1 λίτρο νερό και 1 κουτ.γλυκού ξινό προαιρετικά). Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα φασολάκια μας και μετά από 5'-6' λεπτά τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε κατευθείαν σε κρύο νερό για να διατηρήσουν το φρέσκο χρώμα τους. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας (σκόρδο, μαϊντανό, καρότα και πιπεριές) και το αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά τα φασολάκια και ξεκινάμε να κάνουμε στρώσεις μέσα σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα. Η κάθε στρώση θα έχει φασολάκια, από πάνω το μείγμα σκόρδο, πιπεριές, καρότα μαϊντανό και θα επαναλαμβάνεται έως ότου γεμίσει το βάζο μας. Τέλος προσθέτουμε το ξύδι μας και συμπληρώνουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν τα φασολάκια. Κλείνουμε καλά με τα καπάκια και αποθηκεύουμε το τουρσί μας σε σκιερό σημείο.



Λίγα μυστικά ακόμα:
* Μετά το άνοιγμα του κάθε βάζου, το τουρσί διατηρείται στο ψυγείο.

Σχόλια

  1. Τρελενομαι για τουρσί. Θα το κάνω οπωσδήποτε. Είναι τέλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε...Καλή επιτυχία όταν το φτιάξετε :-)

      Διαγραφή
  2. Ποσο διατηρουνται στο ψυγείο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου