Απίστευτα ζουμερή κοτόπιτα!!!!

Μιας και η καλή μου η γιαγιάκα φρόντισε να μας προμηθεύσει με αρκετά κοτόπουλα για τον χειμώνα, σκέφτηκα να βράσω ένα για να το κάνω μια νόστιμη και θρεπτική σουπίτσα για την οικογένεια που όλο και κάποια ιωσούλα την γυροφέρνει τελευταία... έλα όμως που προκύπτει και βραδινή επίσκεψη... έτσι θα άφηνα τους επισκέπτες μου?! όοοχιιι!!! Αφού έβρασα λοιπόν το κοτόπουλό μου, έφτιαξα το μισό σουπίτσα όπως είχα προγραμματίσει και το άλλο μισό το έκανα μια σούπερ κοτόπιτα, που πιστέψτε με η φωτογραφία το αδικεί πολύ (δεν πρόλαβα να κάνω ιδιαίτερη φωτογράφιση ούτε καν σε σερβιρισμένο κομμάτι γιατί είχα να περιποιηθώ και τους φίλους μου όπως καταλαβαίνετε)... Τόσο νόστιμη, ελαφριά, αρωματική και ζουμερή κοτόπιτα δεν θα έχετε ξαναφάει είμαι σίγουρη... δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι 😉 Ας δούμε λοιπόν την συνταγή 😁😋🌶️🥕🍗🥧🐔




Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας (για συνταγή δείτε εδώ:lhttp://kouzinakikaimeraki.blogspot.com/2019/03/1-2-2.html )
1/2 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο ή στον τρίφτη
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
100γρ γκούντα τριμμένο
50γρ γραβιέρα τριμμένη
200γρ κρέμα γάλακτος
1 αβγό
1/2 κουτ.γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίσει. Το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε ελαφρώς (με ελάχιστο ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας περίπου) το κρεμμύδι με το καρότο, προσθέτουμε τις πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα λαχανικά, μέσα στο σκεύος που έχουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι γιατί το κοτόπουλο θα είναι ήδη αλατισμένο και επιπλέον θα μπουν και τα τυριά) και τα τυριά και ξανανακατεύουμε. Τέλος σε ένα πιάτο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αβγό και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα. Η γέμισή μας είναι έτοιμη! Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας (προσέχοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα του). Περιχύνουμε με την γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Ενώνουμε προσεχτικά τις άκρες και χαράζουμε σε κομμάτια (προσοχή το μαχαίρι μας να μην φτάνει μέχρι το κάτω φύλλο). Εάν θέλουμε αλείφουμε με ένα επιπλέον αβγό που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει με ελάχιστο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς, αέρα με αντιστάσεις για περίπου 45' λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Καλή επιτυχία!!! 😊☺️



Σχόλια