Φανταστική μακαρονάδα με μελιτζάνες, βασιλικό και φέτα!!!

Με τις τελευταίες μελιτζάνες του κήπου μας, αποφάσισα να φτιάξω αυτήν εδώ την μακαρονάδα που αγαπάει όλη μου η οικογένεια (ακόμα και ο μικρός μου που σιχαίνεται τις μελιτζάνες) και την φτιάχνω ουκ ολίγες φορές μέσα στο καλοκαίρι. Απορώ πως μου ξέφυγε και δεν σας είχα βάλει την συνταγή τόσο καιρό... πάμε να την δούμε λοιπόν 😉😋😄🍆🍆🍝🍴




Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας (εγώ συνήθως χρησιμοποιώ spaghetti ή linguini αλλά γίνονται με οποιοδήποτε ζυμαρικό θέλετε)
6-7 μελιτζάνες τσακώνικες (ή 3-4 φλάσκες) κομμένες σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης σε πολύ μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
2-3 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
1 1/2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό (ή εναλλακτικά αποξηραμένο)
250γρ (περίπου) φέτα σε κύβους
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο




Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας. "Στρώνουμε" τις μελιτζάνες μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στο γκριλ, ψηλά στον φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Εν τω μεταξύ ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τον βασιλικό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρουν βράση μέχρι να ετοιμαστούν και οι μελιτζάνες. Όταν είναι έτοιμες τις προσθέτουμε στην σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να "δέσει" η σάλτσα μας. 1' λεπτό πριν την σβήσουμε, προσθέτουμε μέσα και την φέτα και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!!! 😊☺️






Λίγα μυστικά ακόμα:
* Εάν θέλετε ακόμα πιο έντονη και πλούσια γεύση, μπορείτε να ρίξετε τα μακαρόνια όλα μέσα στην σάλτσα λίγα λεπτά πριν σερβίρετε.
**Εάν δεν αρέσει σε όλους η φέτα, μπορείτε φυσικά να την αντικαταστήσετε με όποιο άλλο τυρί σας αρέσει.

Σχόλια