Μπισκότα κανέλας ΦΑ- ΝΤΑ- ΣΤΙ -ΚΑ!!!!

Εάν σας αρέσουν τα μπισκότα της γνωστής εταιρίας Aλατίνη goody, πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την συγκεκριμένη συνταγή... Είναι τοόοοσο αρωματικά και νόστιμα που δεν φαντάζεστε... απίστευτα τραγανά που λιώνουν στο στόμα, χωρίς να χάνουν το σχήμα που θα τους δώσετε κατά το ψήσιμο και πανεύκολα στην παρασκευή. Φυσικά τα φτιάχνετε σε ότι σχέδιο σας αρέσει... εγώ τα έφτιαξα ανθρωπάκια γιατί τα έφτιαξα μαζί με τον γιο μου ☺️ Πάμε να δούμε την συνταγή 😋🍪🍪🍪




Υλικά:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού γεμάτα μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2 αβγά (χωριστά κρόκοι από ασπράδια)
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. σούπας κανέλα
125γρ. βούτυρο (ζωικό όχι φυτίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγη ζάχαρη (λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα




Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και σιγά σιγά την ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο, ανακατεύοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για να μην χάσει τον όγκο της. Συνεχίζουμε  το χτύπημα ρίχνοντας μέσα το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τις βανίλιες και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά και την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος 1/2 εκατοστού πάνω σε λαδόκολλα ή σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε με κουπ στο σχήμα που επιθυμούμε και πασπαλίζουμε ελαφρώς με τη ζάχαρη.
  Ψήνουμε στους 180° βαθμούς αέρα με αντιστάσεις για 15' λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Καλή επιτυχία!!!!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου