Θεϊκή μηλόπιτα με κρέμα!!!!

Από τις πιο νόστιμες μηλόπιτες που έχουμε φάει και με υλικά που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας... Συνταγή της αγαπημένης μας φίλης Αγγελικής που δεν μπορούσα να μην μοιραστώ μαζί σας... Υπέροχο μπισκοτοαφράτο ζυμάρι, που δένει υπέροχα με τα μήλα και την κρέμα να απογειώνει ολόκληρη την συνταγή... Όταν δε το πασπαλίσετε με λίγη άχνη και κανέλα στο σερβίρισμα... εντάξει... πάει αλλού το πράγμα... κάτι μεταξύ μπουγάτσας να το πω??? γαλακτομπούρεκου να το πω??? πραγματικά δεν ξέρω πως να σας το περιγράψω καλύτερα... αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως πρέπει να την δοκιμάσετε ΟΛΟΙ!!! Λοιπόν... δε λέω άλλα... πάμε να δούμε την συνταγή 😋🍎🍏🍎🍏🥧🍽️


Υλικά:

Για την ζύμη:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
250γρ. ζάχαρη
2 κουτ.γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
125γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
 Για την κρέμα:
500γρ. γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια (αυτό που βράζει)
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
 Για την γέμιση:
4-5 μήλα κομμένα σε φέτες μισού εκατοστού περίπου (ίσως και λίγο πιο χοντρές αν σας αρέσουν)
Λικέρ της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα πικραμύγδαλο της μαμάς μου)
Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα



Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα μήλα που έχουμε καθαρίσει και κόψει μέσα στο λικέρ (θέλουμε να σκεπάζονται) και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το ζυμάρι, τοποθετώντας το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίγοντας μια τρύπα στην μέση. Μέσα στην τρύπα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ξεκινάμε να την τρίβουμε με τα χέρια μας και να την ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε σε μία ταρτιέρα. Θα σας βοηθήσει πολύ να ανοίξετε την ζύμη ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί (γιατί τρίβει) με την βοήθεια ενός πλάστη και μετά να την τοποθετήσετε μέσα στην ταρτιέρα. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τα μήλα μας, τα πασπαλίζουμε με κανένα και ύστερα καλύπτουμε τα μήλα μας με την κρέμα που φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Τέλος ανοίγουμε και το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης μας και κόβουμε λωρίδες που τοποθετούμε σταυρωτά (με κενό μεταξύ τους) όπως στην πάστα Φλώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς αέρα με αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Καλή επιτυχία σε όλους 😃!!!



Σχόλια