Καριόκες!!!

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις φαντάζομαι... οι συνταγές που κυκλοφορούν πολλές... εγώ όμως θα σας δώσω, αυτήν που δεν κατάφερε καμία άλλη να ξεπεράσει κατ'εμέ και είναι της αγαπημένης μου μανούλας. Η φωτογραφία είναι με επικάλυψη λευκής κουβερτούρας μιας και τις έφτιαξα για κέρασμα στο μαιευτήριο, επειδή από ώρα σε ώρα περιμένουμε το δεύτερο παιδάκι μας... όμως εσείς εννοείται θα τις κάνετε όπως συνηθίζεται, με κλασική κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος. Πραγματικά φίλοι μου δοκιμάστε τις και θα με θυμηθείτε... δεν πρόκειται να ξανακάνετε άλλη συνταγή 😉😋?🍫🥜!!!


Υλικά:

300γρ ζάχαρη
200γρ φουντούκια αλεσμένα (όχι τελείως σκόνη)
200γρ αμύγδαλα αλεσμένα (όχι τελείως σκόνη)
1 1/2 πακέτο πτι μπερ αλεσμένα
200γρ γάλα
50γρ κακάο
250γρ βούτυρο (είτε φυτικό είτε ζωικό)
2 σφηνάκια λικέρ της αρεσκείας σας
6 κουβερτούρες τις αρεσκείας σας


Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει ελαφρώς. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κακάο, το γάλα και το λικέρ και αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεροποιηθεί και το τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο ώστε να μας βοηθήσει να το ρολάρουμε. Δεν το φτιάχνουμε πολύ χοντρό, η διάμετρός του περίπου πρέπει να είναι 5-6 εκατοστά. Κλείνουμε καλά τις άκρες και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1-2 ωρίτσες ώστε να μπορούμε να το κόψουμε. Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε σε φετούλες πάχους 1 1/2 εκατοστού περίπου
και τις βουτάμε μία μία με προσοχή μέσα στην κουβερτούρα που προηγουμένως έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Τοποθετούμε τις καριόκες μας πάνω σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και περιμένουμε μέχρι να ξαναπαγώσει η σοκολάτα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος). Καλή επιτυχία σε όλους 😊😊😊!!!



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Παραδοσιακά οι καριόκες γίνονται με καρύδια... εγώ πιστεύω όμως ότι ο συνδυασμός με αμύγδαλα, φουντούκια που σας δίνω είναι πολύυυ καλύτερος... μπορείτε όμως φυσικά να αντικαταστήσετε μέρος των ξηρών καρπών που σας λέω (ή και όλη την ποσότητα) με καρύδια ή ότι άλλο προτιμάτε.
** Η δόση αυτή βγάζει περίπου 40 καριόκες, ανάλογα βέβαια και με το μέγεθος που θα τις κάνετε.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου