Όλα τα μυστικά για απίστευτα τραγανά καλαμαράκια!!!

Λοιποοοόν... πριν λίγο καιρό έτυχε να συναντήσω μία συζήτηση σε κάποιο forum σχετικά με το πως πετυχαίνονται τα καλαμαράκια τραγανά όπως στις ταβέρνες... και αυτό που παρατήρησα ήταν πως ήταν πολλές οι νοικοκυρές που τις παίδευε και τις τρόμαζε πολύ η όλη διαδικασία. Σήμερα λοιπόν που έτυχε να φτιάξω τηγανιτά καλαμαράκια με φάβα (Για την συνταγή της φάβας πατήστε εδώ:http://kouzinakikaimeraki.blogspot.com/2018/11/blog-post_23.html ) στην οικογένειά μου, είπα να μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο που έμαθα πριν χρόνια από μία οικογενειακή φίλη (που είχε ταβέρνα) για απίστευτα τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά καλαμαράκια. Δεν θέλει κόπο... θέλει τρόπο... Πάμε να τον δούμε λοιπόν 😉😋🦑🌊🍴


Υλικά:

Καλαμαράκια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

Εγώ πάντα προτιμώ τα ολόκληρα και μη καθαρισμένα καλαμαράκια γιατί τα θεωρώ πολύ πιο γευστικά. Οπότε, αφαιρούμε το οστό που έχουν τα καλαμαράκια και με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας τρυπάμε τα μάτια τους (δεν ακούστηκε και πολύ ωραίο αυτό αλλά τι να κάνουμε 😅) και τα πιέζουμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας ώστε να βγει το υγρό που έχουν μέσα τους και να μην "πιτσιλάνε" στο τηγάνισμα. Τα τοποθετούμε σε ένα στραγγιστήρι, τους προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγη ρίγανη και τα αφήνουμε ένα τέταρτο περίπου να στραγγίσουν. Στην συνέχεια τα αλευρώνουμε ένα ένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι (ώστε να μην είναι πολύ στριμωγμένα) όπου και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες. Φυσικά μπορείτε μέχρι αυτό το σημείο να τα έχετε προετοιμάσει και από το προηγούμενο βράδυ τοποθετώντας τα βέβαια στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να τα τηγανίσουμε, θα βάλουμε σε ένα σκεύος άφθονο λάδι, θα αλευρώσουμε για άλλη μια φορά ξανά τα καλαμαράκια μας (εδώ είναι και όλο το μυστικό ουσιαστικά γιατί το πρώτο αλεύρωμα απορροφάει όλη την υγρασία από τα καλαμαράκια μας και το δεύτερο δημιουργεί την τραγανή κρούστα που όλοι αγαπάμε ) και τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι. Προσοχή! Δεν θέλουμε να είναι στριμωχτά μέσα στο τηγάνι γιατί θα "βράσουν" και θα απορροφήσουν πολύ λάδι. Όταν πάρουν το επιθυμητό χρώμα τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι. Καλή επιτυχία 😊

Σχόλια