Μπισκότα Βουτύρου/ Σκατζοχοιράκια!!!

Το παιδάκι μου σήμερα ήθελε να φτιάξουμε μπισκοτάκια σκατζοχοιράκια... και επειδή εγώ χατίρια δεν χαλάω σήκωσα τα μανίκια και ξεκινησααα... Η συνταγή που επέλεξα είναι μία φανταστική συνταγή για βουτυρένια μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα και πάντα έφτιαχνε η μαμά μου, όταν ήμουνα και εγώ παιδί. Συνήθως τα γέμιζε με ότι μαρμελάδα βρισκόταν στο ντουλάπι, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα μισά τα τρώγαμε πριν προλάβει να τα γεμίσει 😅. Κάτι αντίστοιχο έφτιαξα και εγώ σήμερα λοιπόν... τα μισά τα έκανα με σκέτη γέμιση μαρμελάδας φράουλας (για την συνταγή πατήστε εδώ:http://kouzinakikaimeraki.blogspot.com/2019/05/2-1-12-2-3-1.html ) και τα άλλα μισά φυσικά σκατζοχοιράκια, βουτώντας απλά σε σοκολάτα και σε τρούφα. Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε 😋😄🍪🍩🥛☕!!!



Υλικά:

250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (κατά προτίμηση ζωικό)
3 αβγά
1 κούπα (του νες καφέ ζάχαρη)
1 κούπα (του νες καφέ νισεστέ ή κορν φλάουερ)
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
1 κουβερτούρα για επικάλυψη (προαιρετικά)
Τρούφα για επικάλυψη (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το νισεστέ, τη βανίλια και λίγο από το αλεύρι και ξαναχτυπάμε. Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι η ζύμη μας να είναι αρκετά μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε την ζύμη μας με τον πλάστη σε πάχος 0.5 εκατοστού περίπου και κόβουμε με κουπ πατ στο σχήμα που θέλουμε. Για τα σκατζοχοιράκια χρησιμοποίησα ένα στρογγυλό κουπ πατ και με τα δάχτυλά μου, πάτησα ελαφρώς την μία άκρη ούτως ώστε να δημιουργηθεί η μύτη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς αέρα με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα που επιθυμούμε.
Για τα σκατζοχοιράκια μας, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα βουτάμε μέχρι τη μέση περίπου . Πασπαλίζουμε με την τρούφα και σχηματίζουμε τα μάτια και την μύτη με λίγη από την λιωμένη κουβερτούρα.
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Καλή επιτυχία
😊 !!!


Σχόλια