Νηστίσιμη Τουρτάρα σοκολάτα-μπανάνα-φουντούκι!!!

Μιας και τα γενέθλιά μου πέφτουν πάντα μέσα στην μεγάλη τεσσαρακοστή δεν υπάρχει περίπτωση να μην φτιάξω μια τουρτίτσα για το καλό... φέτος σας λέω βγήκε απίστευτα νόστιμη και εντυπωσιακή... δεν υπάρχει… την υπερευχαριστηθήκαμε όλοι μας… Όσοι λοιπόν χρειάζεστε μέσα σε αυτές τις μέρες να φτιάξετε ένα γλυκάκι ή απλά αποφεύγετε κάθε τι ζωικής προέλευσης… δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Πάμε να δούμε την συνταγή…



Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ φουντούκια αλεσμένα (όσο πιο καλά γίνεται)
100 γρ ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
4 κουτ.σούπας κακάο
150γρ κουβερτούρα ψιλοκομένη
500γρ νερό
100γρ σπορέλαιο
Για το σιρόπι:
200γρ γάλα φουντουκιού
50γρ νερό
200γρ ζάχαρη
50γρ κακάο σκόνη
Για την κρέμα μπανάνας:
650γρ χυμό μπανάνας
75γρ κορν φλάουρ
Για την κρέμα σοκολάτας:
500γρ γάλα φουντουκιού
60γρ ζάχαρη
50γρ κουβερτούρα
40γρ κορν φλάουερ
Για το γλάσσο σοκολάτας
150γρ γάλα φουντουκιού
250γρ κουβερτούρα σε κομματάκια




Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ θα ρίξουμε το αλεύρι το φουντούκι, την ζάχαρη, το μπέικιν, την σόδα, το σπορέλαιο, το κακάο, το αλάτι, το νερό, τις  βανίλιες και την κουβερτούρα και θα τα ανακατέψουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε δύο ταψάκια με διάμετρο 24εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20’ λεπτά (ή δοκιμάζοντας με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).
Παράλληλα, μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι μας φτιάχνουμε το σιρόπι
βράζοντας όλα τα υλικά του για περίπου 1’ λεπτό (ίσα να λιώσει η ζάχαρη). Με το που βγάλουμε τα παντεσπάνια από το φούρνο, ρίχνουμε το μισό καυτό σιρόπι σε καθένα από αυτά και περιμένουμε μέχρι να το απορροφήσουν.
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τις κρέμες μας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό μπανάνας, κρατώντας μία κούπα από αυτόν για να διαλύσουμε το κορν φλάουερ. Μόλις ζεσταθεί καλά ο χυμός, προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλαόυερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Η κρέμα μπανάνας μας είναι έτοιμη…
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα φουντουκιού με την ζάχαρη, κρατώντας και πάλι μία κούπα από το γάλα για να διαλύσουμε το κόρν φλάουερ. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το μείγμα του κόρν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Τέλος προσθέτουμε και την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Έτοιμη και η κρέμα σοκολάτας μας…
Για να στήσουμε την τούρτα μας, θα χρειαστούμε ένα ψηλό τσέρκι 24εκ. (γιατί η τούρτα βγαίνει ψηλή). Με προσοχή (να μην μας διαλυθεί γιατί θα είναι μαλακό από το σιρόπιασμα) παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι μας και το τοποθετούμε μέσα στο τσέρκι. Καλύπτουμε με την κρέμα μπανάνας και τοποθετούμε και το άλλο παντεσπάνι. Πάνω σε αυτό ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας, καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων για να μη δημιουργηθεί πέτσα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να δέσει. Ετοιμάζουμε την γκανάζ μας  βάζοντας το γάλα μας να κάψει και αποσύροντας από το μάτι ρίχνοντας την κουβερτούρα μέσα. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει λεία. Βγάζουμε το τσέρκι από την τούρτα μας και περιχύνουμε με την γκανάζ. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει και τοποθετούμε στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!!



Σχόλια